milan_jovanovic_i_aleksandar_kolarovMilan Jovanović: Došao je trenutak za veliki uspeh srpskog fudbala

 

Pred novinarima koji izveštavaju sa priprema naše reprezentacije u Austriji našao se i Milan Lane Jovanović.

– Radmo u dobroj atmosferi. Zamor od klupske sezone niko ne spominje. Karijera je kratka da bismo se sada mazili, pričali o problemima. Moramo da se ponašamo kao Spartanci ako želimo uspeh u Južnoj Africi – smatra Jovanović.

Režim rada koji diktiraju selektor Radomir Antić i stručni štab u Leogangu u potpunosti je prihvaćen među igračima.

– Prošlo je vreme kad su treneri pre 20, 30 godina govorili: „Mrzi me, samo me poštuj“ i ponašali se u skladu sa tim opredeljenjem. Normalan, otvoren ljudski odnos između igrača i trenera, sada je sasvim očekivan. Znate šta, bez reprezentacije nijedan igrač od nas ne bi bio sa ovakvim renomeom i ugledom. To ne bi trebalo, zapravo ne sme da se zaboravi… Sada imamo obavezu da nacionalnom timu vratimo za poverenje koje smo dobili. To je poštovanje, čast i naša obaveza. Sada ćemo se boriti za status i, uz malo sreće, za ulazak u istoriju – smatra 28-godišnji ofanzivac „orlova“.

Povezana vest:  PLEJ OF ZA LIGU EVROPE, Prosinečki: Ren nas je nadigrao u svakom pogledu

O igri koja se očekuje na Mondijalu, našoj, ali i o mogućem učinku rivala, selekcija Gane, Nemačke i Australije već se mnogo priča i pričaće se. I tu je Jovanović pronašao svoj ugao gledanja…

– O igri, taktici, zadacima može svašta da se priča. Moja suština u ovom trenutku je neki osećaj, negde oko mene, u vazduhu, da je došao trenutak da nas pogleda fakgtor sreća. Jer, ako smo u kvalifikacionoj grupi bili ispred Francuske, zašto onda ne bismo mogli da zauzmemo vrh tabele u grupi sa Ganom, Nemačkom i Australijom?

Povezana vest:  Nadal kritikovao UEFA zbog Majorke

Kad bi Lane mogao da bira…

– Verujte, ne bih imao ništa protiv da od osmine finala pa do kraja idemo po onom italijanskom receptu, produžeci, penali. A kako će stvarno biti, videćemo…

Otkrio je Lane Jovanović da njegovi naslednici, Dušan i Lazar, stari dve i po i tri i po godine imaju naslendike među „orlovima“ i ne kriju njihova imena.

Povezana vest:  Selektor Južne Koreje podneo ostavku

– Žiga je neprikosnoven, zbog visine, garantovano. A onda idu Panta i Krasa, ne vidim šta ih je tu privuklo, možda frizura – u svom stilu je preneo napadač naše reprezentacije i nasmejao sve prisutne.