tole karadzic 6

Karadžić: Skloniti sa terena huligane i njihove nalogodavce

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da odlukom Arbitražnog suda u Lozani da prekinuti meč u Beogradu registruje u korist Albanije pravda nije zadovoljena i da je za FSS prioritet da se stvori ambijent u kojem će se bodovima odlučivati na terenu.
-Povodom odluke Arbitražnog suda u Lozani, koju smo primili 10. jula 2015. godine, sa ozbiljnim nemirom moram da konstatujem da pravda nije zadovoljena i da je, smatram, neopravdano jedna strana osuđena, a druga pomilovana. Da li je poruka koja je poslata ovom odlukom za puštanje drona iznad terena za vreme utakmice dobra? Nije! I nikada neću prihvatiti odluku kojom se takvo ponašanje tretira kao „patriotsko“ – naveo je Karadžić u izjavi za sajt FSS.
On je poručio da je sada svima ponajmanje potrebno da se bavimo provokacijama onih koji prekidaju utakmicu dronom, jer to je gubljenje energije na glupe stvari.
-Naša je obaveza i jedina ispravna misija da stvorimo ambijent u kojem se bodovima na terenu neće suditi van terena. Uslovi za to poznati su i FSS i državi Srbiji, a osnovni i inicijalni je da se nekolicina huligana i njiihovih nalogodavaca, koji ne vole fudbal, sklone sa terena i oko sportskih terena. Sve dok se budu tolerisala divljanja nalik na ona u Đenovi, a onda i istrčavanje na teren u Beogradu i slični, ceo fudbal će i dalje biti talac običnih izvršilaca bednih nalogodavaca.
Prema njegovim rečima organizatori organizatori i inspiratori huliganskih grupa naneli su ogromnu štetu srpskom sportu i državi Srbiji pozivajući se na to, da su oni „stručnjaci za manipulaciju masama“ i da to njima pripada.
-Očitio je da Evropa ne priznaje huliganstvo i divljanje i ukoliko hitno ne rešimo uzroke nemilih događaja, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni, i klupski i reprezentativni fudbal biće izopšteni iz svih evropskih takmičenja – zaključio je Karadžić.

Povezana vest:  Suares: Ostajem u Liverpulu i sledeće sezone

PHOTO: ATAImages