covic arena kzn

Čović: Blokada BAT je dokaz da nismo državni projekat

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da je zabrana transfera novih igrača od strane FIBA, na osnovu blokade Košarkaškog arbitražnog tribunala (BAT), dokaz da crveno-beli nisu državni projekat.
FIBA je usled tužbe trojice bivših košarkaša Crvene zvezde aktivirala klauzulu BAT kojom se crveno-belima zabranjuje angažovanje novih igrača dok se ne izmire sva dugovanja.
-To što se desilo nije ništa neuobičajeno, takve stvari se dešavaju. Radi se o dugovanjima prema igračima u sezoni 2013/2014. Određena suma se duguje Rašku Katiću, Marku Simonoviću i Tadiji Dragićević – izjavio je Čović, a prenosi zvanični sajt kluba.
Prema njegovim rečima, blokada je dokaz da Zvezda nije državni projekat.
-Da je istina to što se toliko isticalo sada sigurno ne bismo imali ovu vrstu problema. Ali, kao što nismo kukali ni tokom prošle sezone u kojoj je bilo problema, a koja je bila najuspešnija u istoriji kluba, tako nećemo ni sada.
On je dodao da je prioritet kluba bio da se izmire obaveze po Unapred pripremljenom planu reorganizacije (UPPR).
-To smo uspešno okončali, a sada ćemo se potruditi da prona?emo rešenje i za ovu situaciju. Siguran sam da zvezdaška javnost nema razloga za brigu i da ćemo učiniti sve da rešimo problem dugovanja prema pomenutim igračima.
Na kraju prvi čovek crveno-belih je poručio:
-Žao mi je što u Srbiji već dugo vremena samo negativna vest izaziva pažnju. Zato ću možda i rastužiti neke informacijom da se KK Crvena zvezda po ovom pitanju više neće oglašavati.
Crveno-beli su nedavno objavili da je završen proces UPPR-a, ekipa opet ima adresu na Malom Kalemegdanu, a naredne sezone igraće u A grupi Evrolige sa Real Madridom, Fenerbahčeom, Himkijem, Bajernom i Strazburom

Povezana vest:  Spektakl povodom 20 godina od zlata na EP u četvrtak

PHOTO: ATAImages