par dila ls 14072015 0014

Partizan s golom prednosti na revanš u Gruziju

Fudbaleri Partizana savladali su večeras u Beogradu gruzijskog prvaka Dila Gori sa 1:0, u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.
Na stadionu Partizana, pred oko 17.000 gledalaca, sudio je Bastijan Dankert iz Nemačke.
Strelac: Babović u 83. minutu.
Žuti kartoni: Papava, Palavandišvili, Kvirkvelija (Dila Gori).
Crveni karton: Palavandišvili (Dila Gori) u 82. minutu.
Partizan: Ž. Živković, Vulićević, Balažic, Ćirković, N. Petrović, Brašanac, Jevtović, Babović, Umaru (od 60. A. Živković), Ninković (od 72. S. Ilić), Božinov (od 77. Šaponjić).
Dila Gori: Ševčenko, Kurcilava, Papava, Kvakadze, Kvirkvelija, Palavandišvili, Razmadze, Gvalija, Iluridze (Od 90. Golgadze), Martsvaladze (od 83. Dzarija), Navalovski.
Prvak Srbije odlazi s realnom nadom na revanš, bez obzira što je večeras stekao samo gol prednosti. Meč je pokazao da je kvalitet na strani crno-belih i bilo bi iznenađenje ukoliko ne izbore plasman u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.
Partizan je večeras dominirao i zadovoljio navijače. Tim Zorana Milinkovića od početka susreta igrao je ofanzivno, neprestano vršio pritisak prema mreži veoma dobrog golmana Ševčenka, i stvorio brojne povoljne prilike već u prvih 45 minuta.
Šanse da se istaknu propustili su Brašanac u više navrata, Babović, Petrović i Ninković, ali se istakao i Ševčenko dobrim intervencijama.
U nastavku utakmice Dila Gori je nastavio sa defanzivnom igrom, domaćin je i dalje diktirao ritam, ali od željenog gola nije bilo ništa sve do završnice.
Tada je muke navijačima i saigračima prekratio Stefan Babović efektnim golom iz slobodnog udarca sa oko 18 metara pogodivši levi gornji ugao protivničke mreže.
Mogao je Partizan potom i da udvostruči prednost, ali je posle slobodnog udarca Jevtovića Brašanac nesrećno zaustavio loptu ispred gol-linije.
Sve u svemu, crno-beli su se predstavili u sasvim solidnom izdanju i s pravom mogu da računaju na nastavak kvalifikacija za elitno takmičenje.
Uoči utakmice rukovodstvo Partizana dodelilo je plaketu svom bivšem igraču, selektoru omladinske reprezentacije Srbije Veljku Paunoviću, koji je prošlog meseca odveo ekipu do titule prvaka sveta na Novom Zelandu.
Navijači su Paunovića ispratili ovacijama.
Revanš utakmica između Partizana i Dila Gorija igra se sledećeg utorka u Gruziji.

Povezana vest:  Maćado izbačen iz prvog tima Dinama

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES