stvor

Predstavljamo Stvora iz Fantastične četvorke

U dugo očekivanom filmu o superherojima, Fantastična četvorka, u produkciji 20th Century Fox-a, Džejmi Bel igra Bendžamina Bena Grima. Uz Rida Ričardsa (Majls Teler), Sju Storm (Kejt Mara) i Džonija Storma (Majkl B. Džordan), Benov fizički oblik je zauvek promenjen nakon putovanja u alternativni univerzum. Benova transformacija ga pretvara u pokretnu stenu koja se regeneriše kada se ošteti. To mu daje epsku snagu, ali zato nije sposoban da oseti dodir. Posle promene, on postaje poznat kao Stor.

Povezana vest:  Sarajevski filmski festival: Srca Sarajeva za Milicu Tomović i Martu Popivodu

Više o njegovom liku pogledajte OVDE!

Džejmi Bel je prvi put došao do izražaja svojom debi ulogom u britanskoj plesnoj drami iz 2000. godine „Bili Eliot“. Bel je glumio jedanaestogodišnjeg Bilija, ambicioznog igrača, koji mora da se suoči maltretiranjem i negativnim stereotipima. Film je postavljen kao pozadinja štrajka rudara 1984-85. godine i pogodio je publiku u živac. Bel je za glumu i ples dobio značajne pohvale.

Povezana vest:  U prodaji karte za premijeru filma "Noje" 26. marta u SC

Od tada je glumio u nekoliko svetskih hitova – uključujući „King Kong“ Pitera Džeksona, „Tintin“ Stivena Spilebrga i „Skakač“ Daga Limana. On je takođe radio sa poznatim režiserima, poput Klinta Istvuda (Zastave naših očeva), Edvardom Zvikom (Prkos) i Larsom von Trierom (Nimfomanka). Bel se pojavljuje i u filmu „Ledolomac“, koji je postao međunarodna senzacija i bio jedan od najbolje ocenjenih filmova prošle godine. Belov rad na filmu Tintin pripremio ga je za „motion-capture“ tehniku snimanja, koju koristi režiser Džoš Trenk kako bi oživeo Stvora.

Povezana vest:  Anđelina Žoli: Nesanica se uklapa u moj životni stil

Marvelov najdugovečniji tim superheroja, Fantastična četvorka, dolazi u bioskope od 6. avgusta!