Predstavljen Miloš Trifunović

 

milos_trifunovic_predstavljanje_fkczMiloš Trifunović je prvo pojačanje Crvene zvezde u 2010. Reč je o najavljenom povratku još jednog Zvezdinog deteta u klub gde je učio i naučio da igra fudbal. Član čuvene „generacije 1984“, ekipe u kojoj su igrali Boško Janković, Marko Perović, Dušan Basta, Dragan Mrđa, ponovo će nositi crveno beli dres. Ugovorom je precizirano da saradnja traje u sledeće tri i po godine.

– Verovao sam da je moguć povratak u Crvenu zvezdu – rekao je na promociji Miloš Trifunović – Istina, ta želja u pojedinim trenucima nije izugledala kao realnost. Dugo je trajao povratak. Praktično sedam-osam godina sam van Zvezde. Sve se na moju sreću promenilo. Sada sam toliko godina želeo da budem. Zahvalio bih se svima u klubu na poverenju i odluci da mi pruže šansu da pokažem koliko mogu i dokažem da vredim.

Povezana vest:  FSS poslao u UEFA svoje viđenje slučaja u Đenovi

I Miloš Trufinović podržava trend i opredeljenje voljenog kluba pokazano još letos da se Zvezda vrati zvezdašima i da prednost u svakom prelaznom roku, kod dolazaka, imaju igrači koji su imali staž u mlađim kategorijama kluba.

– Prava stvar, potez za svaku pohvalu – dodao je naš novi član.

Milošev izbor za broj na dresu – „11“. Nije trebalo ni podsećati ga da „jedanaestica“ na Marakani ima specifičnu težinu.

– Znam, svestan sam toga. Znam da je najbolji srpski fudbaler svih vremena (Dragan Džajić) u Crvenoj zvezdi proslavio broj 11. Mislim da bi zvezdašima i meni bilo sasvim dovoljno da budem upola dobar kao on, čak i manje od polovine Džajićevih mogućnosti ako budem mogao da pružim, garantovalo bi nam mnogo radosti.

Povezana vest:  Murinjio: Čeka nas težak meč sa Borusijom

Kvalitet plus Miloša Trifunovića je mogućnost da u ofanzivnim zadacima igra centralnog i bočnog napadača, sa leve i desne strane.

– Ako bih morao da lično procenim gde sam najproduktivniji, to je svakako po levoj strani, malo povučenije. Tu sam igrao u Javoru. Protekle sezone postigao sam pet golova. Imajući u vidu da Javor igra nešto povučenije, mislim da mogu da budem zadovoljan golgeterskim učinkom. Ovom prilikom naglasio bih tri lepe godine u Ivanjici i zahvalio bih se svima u Javoru za podršku i pažnju koju su mi pružili. Od srca im želim mnogo uspeha u nastavku šampionata. Sebi i Zvezdi želim trofeje, verujem da će ih biti već ove godine – zaključio je Trifunović.

Povezana vest:  Jokanović pregovara sa Vest Bromvič Albionom

Miloš Trifunović ne može da poželi bolje predstavljanje od samo dve-tri rečenice koje je izgovorio njegov prvi učitelj u Crvenoj zvezdi, legendarni „šef fabrike asova“, Toma Milićević.

– Miloš je divno dete, da želim nekog da usvojim, njega bih odabrao. A ljudski kvaliteti su danas osnova za izbor pojačanja… Fudbalski to je dete pedantno vođeno i školovano. Bio je član „strašne“ generacije u kojoj se junački borio za svoje mesto. Povreda i fizičke predispozicije sprečile su ga da se tada u potpunosti iskaže. Priznaćete, nikad nije kasno. Prava stvar. Uostalom kao i činjenica da od predsednika, preko sportskog direktora, šefa stručnog štaba pa do devetorice prvotimaca, svi imaju dugogodišnji staž u klubu, posebno u našoj školi.