Logo_Real_MadridNavijači Reala protiv dovođenja Murinja

 

Navijači Real Madrida nisu zadovoljni što će njihov klub platiti obeštećenje od najmanje osam miliona evra za dovođenje Žozea Murinja, trenera evropskog prvaka Intera. U anketi sportskog dnevnika Marka, koji je najviše zagovarao doveđenje Murinja, samo 32,6 posto navijača izjasnilo se da je cena od osam miliona evra “objektivna”, prenosi DPA.

Povezana vest:  UO Zvezde: Kristić je trajno rešenje

Više od 67 posto čitalaca smatra da je cena previsoka ili su protiv dovođenja Murinja po bilo koju cenu. Ankete Marke i većine web portal pokazale su da većina navijača Reala nije za dovođenje Murinja, čija se odbrambena taktika ne podudara sa tradicionalnom atraktivnom napadačkom igrom Reala.

Većina navijača je za pružanje još jedne šanse Manuelu Pelegriniju, koji je u sredu dobio otkaz. Italijanski mediji su u subotu naveli da je predsednik Reala Florentino Perez spreman da plati i 16 miliona evra, koliko iznosi odšteta za Murinja. Bez obzira da li je reč o osam ili 16 miliona evra, to bi bilo najveće obeštećenje za jednog trenera u istoriji fudbala. Prošle godine, Real je Viljarealu platio četiri miliona evra za Pelegrinija, koji je sa asistentima madridski klub koštao osam miliona.

Povezana vest:  Ibrahimović zbog povrede ne igra za Švedsku

Murinjo je dogovorio četvorogodišnji ugovor sa Realom, vredan deset miliona evra po sezoni. Njegovi lojalni asistenti, koji su zajedno sa njim prešli iz Porta u Čelzi a zatim i u Inter, došli bi takođe u Real. Očekuje se da Murinjo zvanično bude predstavljen kao novi trener Reala u ponedeljak.