Ćiro Blažević preuzima Šangaj

ciroblazevicfudHrvatski stručnjak Miroslav Ćiro Blažević, koji je u kvalifikacijama za prvenstvo sveta veoma uspešno vodio reprezentaciju Bosne i Hercegovine, odlučio je da karijeru nastavi u Kini, gde će preuzeti ekipu Šangaj Šenhua.

Ta informacija objavljena je na internet stranici kineskog prvoligaša, a Blažević je demantovao da je potpisao ugovor sa Šangajem, ali ne i da se dogovorio da preuzme klub.

Povezana vest:  Alveš: Da imam novac, kupio bih Nejmara i doveo ga u Barsu

Blažević je formalno i dalje selektor BiH, a njegov status definitivno bi trebalo da bude poznat sutra, kada se održava sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

-Još ništa nisam otpisao. Demoralisan sam zbog svega što se dešavalo poslednjih sedmica. Sutra ću na sednici Izvršnog odbora reći sve što imam, a u reprezentaciji mogu nastaviti da radim samo ako su svi uz mene. U svakom slučaju, nemam nameru da ekipi uskratim najboljeg igrača Zvjezdana Misimovića – rekao je Blažević.

Povezana vest:  Alan Žires novi selektor Malija

Šangaj je prošle godine bio drugoplasirani u prvenstvu Kine, ali uprava želi šampionsku titulu. Predsednik kluba Žu Jun kineskim medijima je potvrdio da će tim preuzeti Blažević.

-Ne brinu me njegove godine. U kvalifikacijama za prvenstvo sveta izvanredno je vodio reprezentaciju Bosne i Hercegovine i videlo se da mu energija ne nedostaje – rekao je Jun.