fabio-kapeloSP JUŽNA AFRIKA

Kapelo ima još tri nedoumice

 

Selektor Engleske Fabio Kapelo rekao je danas da ima još tri nedoumice oko tima od 23 igrača koji će ići na Svetsko prvenstvo u Južnu Afriku, i da će fudbaler sutra protiv Japana imati poslednju priliku da se nametnu.

Engleska se nalazi na visinskim pripremama u Gracu. Kapelo je rekao da će u prijateljskom meču protiv Japana dati priliku onima koji manje igraju, kako bi popravili šanse da igraju na Mundijalu.

-Sigurno će 20 ostati sa mnom. Već poznajem igrače koji su bili sa nama tokom kvalifikacija. Protiv Japana ćemo videti nove igrače. Najvažnije mi je njih da proverim. Moramo da znamo sve o tome koje će pozicije zauzeti na terenu i šta rade u ključnim trenucima utakmice – rekao je Kapelo.

Povezana vest:  Viljas Boaš: Bejl mnogo bolje igra bez Ronalda na terenu

Selektor Engleza je kazao da se povređeni vezni igrač Garet Bari ubrzano oporavlja i da će dobiti pravo da se dokaže pre isteka konačnog roka u utorak.

Bari je pod Kapelom bio stalni prvotimac, ali je 5. maja povredio članak igrajući za Mančester siti protiv Totenhema i od tada nije mogao da trenira.

Povezana vest:  Bijelsa podneo ostavku u Laciju posle samo dva dana

-On je veoma važan zadnji vezni igrač. Dobro napreduje, lekar kaže da je stvarno dobro. Ali, moraćemo da sačekamo poslednju proveru sledećeg utorka. Posle toga ćemo odlučiti da li će ići sa nama u Južnu Afriku – rekao je Kapelo.

Selektor „gordog Albiona“ kazao je da će iskusni golman Dejvid Džejms, koji nedugo posle Mundijala puni 40 godina, biti u startnom timu, prvi put posle 10 utakmica.

Džejms je odsustvovao zbog povrede, ali je imao i konkurenciju, Roberta Grina i Džoa Harta.

Povezana vest:  Rezultati mečeva drugog kola Lige Evropa

Kapelo je rekao da će samo on odlučivati o sastavu 23 igrača za Mundijal.

-Ja odlučujem. Ako izgubimo, hoću da znam da sam izgubio zbog svojih odluka. Ali, trebaju nam vođe na terenu i vođe u svlačionici. Takođe je važno što sam igračima rekao da želim da vidim engleski duh. Možete imati trenera iz Italije, Brazila, Švedske ili Škotske i možete mnogo naučiti od njih, ali na terenu hoću da vidim duh Engleske – rekao je Kapelo.