uefa logo copy

UEFA kaznila Hajduk zbog izgreda navijača 

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je splitski Hajduk zbog incidentnog ponašanja njegovih navijača prošle nedelje u Kopru, tokom prve utakmice 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.
List Slobodna Dalmacija prenosi da Hajduk za narednu evropsku utakmicu mora da zatvori deo tribina na svom stadionu od najmanje 500 gledalaca, a da je kažnjen i novčano sa 15.000 evra.
Pristalice hrvatskog kluba za vreme meča u Kopru razvile su zastavu zloglasne fašističke NDH sa istaknutim slovom U, a u više navrata upotrebljavali su pirotehnička sredstva.
Hajduk je utakmicu u Sloveniji izgubio rezultatom 3:2, ali je prošao u 3. kolo kvalifikacije nakon pobede u revanšu na domaćem terenu (4:1).
UEFA je u četvrtak kaznila Hrvatski fudbalski savez sa 100.000 evra i nacionalnoj reprezentaciji oduzela jedan bod, uz dve utakmice igranja na domaćem terenu bez publike u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, zbog skandaloznog incidenta 12. juna u Splitu, kada je na travnjaku stadiona Poljud uoči meča Hrvatska – Italija utisnut ogroman nacistički kukasti krst.

Povezana vest:  Vengeru naređeno da dovede prava pojačanja