par dila ls 14072015 0011

Partizan ubedljivo pobedio Jagodinu

Fudbaleri Partizana pobedili su danas na svom terenu Jagodinu sa 6:0 u utakmici drugog kola Super lige Srbije.

Golove za crno-bele postigli su Valerij Božinov u 12. i 13. minutu, Andrija Živković u 15. i Nikola Ninković u 48 i Ivan Šaponjić u 71. i 80.

Partizanu je ovo druga pobeda u šampionatu Srbije, te se tako nalazi na deobi prvog mesta sa Javorom, dok je Jagodina, poslednja, 16. bez bodova. ;Pitanje pobednika na danasnjem meču reseno je posle 15 minuta igre, odnosno u razmaku od 12. do 15. minuta kada su Valerij Božinov dva puta i Andrija Zivković zatresli mrežu Đorđa Nikolića.

Povezana vest:  Kondogbija novi fudbaler Intera

Prvo je Nikola Ninković oboren u šesnaestercu gostiju, sudija Robert Kiš Čepegi ;je pokazao na penal, a siguran sa bele tačke u 12. minutu bio je Božinov.

Isti igrač je samo minut kasnije iskoristio dobar centaršut Nemanje Petrovića sa leve strane i glavom savladao golmana Jagodine.

Nalet Partizana završio je Živković u 15. minutu. On je lepo prošao sa desne strane u sredinu, prevario nekoliko igrača gostiju i poslao loptu iza leđa Nikolića.

Do kraja prvog poluvremena Partizan je mogao i do ubedljivije prednosti, posto su dobre prilike imali Saša Ilić i Saša Lukić.

Povezana vest:  Nenad Vasiljević: Tuča u Novom Pazaru ne sme biti zataškana

Jagodinci nisu opasnije ugrozili gol šampiona Srbije u prvih 45 minuta.

Partizan je i drugo poluvreme počeo kao prvo i već u 50. minutu stigao do novog gola. Živković je prošao po desnoj strani, poslao povratnu loptu do Ninkovića koji je šutirao iz prve i poslao loptu pod prečku Jagodinaca.

Posle gola, Ninković je imao još dve dobre šanse, prvo je šutirao malo preko gola, a potom je i lobovao golmana Jagodine, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Do novog gola čekalo se do 71. minuta. Šaponjić, koji je u igru ušao samo nekoliko minuta ranije, primio je loptu na desnoj strani, nije bio u idealnoj poziciji, ali se ipak odlučio na šut i nije pogrešio pošto je na semaforu pisalo 5:0.

Povezana vest:  Đampaolo novi trener Empolija

Devet minuta kasnije omladinski reprezentativac Srbije se ponovo upisao u strelce. Nikola Trujić, koji je takođe ušao u igru u drugom poluvremenu je prošao po levoj strani, odlično centrirao, a Šaponjić je efektno savladao golmana Nikolića za ubedljivih 6:0.

Fudbaleri Jagodine su tek s vremena na vreme prelazili centar, bili su potpuno bezopasni.

Utakmica na stadionu Partizana odigrana je pred oko 4.000 navijača po veoma toplom vremenu.