radovan curcic promocija 1

KVALIFIKACIJE ZA SP 2018

Čurčić: Grupa D je izjednačena grupa

Fudbalska reprezentacija Srbije u kvalfikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji takmičiće se u Grupi D, sa selekcijama Velsa, Austrije, Irske, Moldavije i Gruzije, odlučeno je danas žrebom u Sankt Peterburgu.
-Izbegli smo situaciju da u grupi imamo neku od selekcija iz kruga apsolutnih favorita. Grupa D je izjednačena grupa koja nam daje za pravo da verujemo da možemo da ispunimo očekivanja. Protivnici su takvi da možemo ravnopravno da se takmičimo i ispunimo želju svih da se plasiramo na šampionat sveta – rekao je selektor Srbije Radovan Ćurčić.
Pobednik grupe će se automatski kvalifikovati na Svetsko prvenstvo, dok će drugoplasirani ići u baraž u kom će igrati nakon novog žreba sa nekom drugoplasiranom selekcijom iz druge grupe.
‘Nemamo pravo danas da se smatramo favoritom bez obzira protiv koga igramo niti smemo sebi da dozvolimo da potcenimo bilo koga. Mogli smo, svakako, da prođemo i nepovoljnije na žrebu, ali sada je sve na nama. Imamo obavezu da pravim igrama izborimo takmičarski cilj – kazao je potpredsednik FSS zadužen za mladu i „A“ selekciju Savo Milošević.
Generalni sekretar FSS Nebojša Ivković ocenio je da fudbalska reprezentacija nikada nije imala povoljniji žreb. ;
-Od vremena Jugoslavije, preko zajednice Srbije i Crne Gore, zaključno sa Srbijom, nismo dobili pozitivnije vesti sa nekog izvlačenja grupa. Međutim, to je samo pozitivna vest o imenima protivnika u kvalifikacijama. Biće nam potreban napredak u igračkom i organizacionom smislu da bismo ostvarili cilj. Da budemo jači u samoj reprezentaciji, ali i oko nje. Da se stvori pobednički mentalitet od prvog meča i u timu i na tribinama. Jer, igrački kvalitet imali smo uvek – rekao je Ivković.
-Nažalost, nedostajalo nam je u poslednjim kvalifikacionim ciklusima malo bolje atmosfere oko reprezentacije da bi uspešno završili kvalifikacije i našli se na završnicama velikih takmičenja – dodao je on.
Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine počeće 4. septembra 2016. godine.
Svetsko prvenstvo u Rusiji, 21. po redu, održaće se od 14. juna do 15. jula 2018. godine.

Povezana vest:  Fifa želi povraćaj novca od Platinija