ronaldo crni dres

Ronaldo: Nisam mislio da ću postati fudbaler

Zvezda Real Madrida Kristijano Ronaldo izjavio je danas da je fudbal počeo da igra iz uživanja i da nikada nije smatrao da će postati uspešan fudbaler.
-U mojoj porodici svi smo obožavali fudbal i na nagovor oca počeo sam da treniram. U početku sam osećao da sam drugačiji od ostale dece, ali nisam ni pomislio da ću zaigrati za Mančester Junajted, Real Madrid ili Sporting. Želeo sam samo da igram fudbal i kroz glavu mi nije prolazilo da imam talenat. Tek posle tri ili četiri godine ozbiljno sam počeo da razmišljam, stalno sam gledao fudbalske utakmice i maštao da postanem fudbaler – izjavio je Ronaldo za sajt Goal.
Najbolji fudbaler sveta iz prethodne sezone u kraljevski klub stigao je 2009. godine iz Mančester Junajteda. Do sada je za Real Madrid zabeležio 300 nastupa i postigao 313 golova.
Sa Madriđanima je do sada osvojio jedan trofej šampiona Španije, dva Kupa Kralja, Super Kup Španije, Ligu šampiona, UEFA Superkup i jedno Svetsko klupsko prvenstvo. Dres reprezentacije Portugala nosio je 120 puta i 55 puta se upisao u listu strelaca.

Povezana vest:  Bartomeu: Mesi će završiti karijeru u Barseloni