FUDBALSKA-LOPTA

Vokri: Kosovo blizu utakmice sa Burkinom Faso

Predsednik fudbalskog saveza Kosova Fadilj Vokri rekao je danas da je taj savez blizu dogovora o prijateljskoj utakmici sa Burkinom Faso.
Vokri je ostavio traga igrajući za Partizan, a danas je, gostujući u Jutarnjem programu RTK2, kazao da bi plasman crno-belih u Ligu šampiona bio dobar za ceo region.
-Naš savez je blizu dogovora sa Bukinom Faso da odigramo prijateljsku utakmicu 6. septembra. Utakmica bi se najverovatnije igrala u Prištini – kazao je Vokri tokom gostovanja na drugom programu kosovske televizije.
Pojedini mediji navode i da bi reprezentacija Kosova mogla biti uključena u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a Vokri je kazao da će sve biti jasnije u martu.
-Mnoge stvari će biti jasnije u martu, kada očekujemo zvaničan prijem Kosova u (Evropsku fudbalsku uniju) UEFA. Tada će uključivanje Kosova u neku od kvalifikacionih grupa biti mnogo lakše – rekao je Vokri.
On je tri sezone igrao u napadu Partizana, koji večeras igra protiv Steaue u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.
-Plasman Partizana u Ligu šampiona bio bi vrlo bitan za fudbal u celom regionu. Mora večeras da igra oprezno i pametno, jer je Steaua iskusna ekipa koja zna da kazni svaku grešku – rekao je Vokri.

Povezana vest:  Partizan izgubio od Liteksa