padobranstvo

Festival ekstremnih sportova od 14.do 16.avgusta u Trsteniku

Domaći festival ekstremnih sportova međunarodnog karaktera X-FEST 3 biće održan od 14. do 16. avgusta na aerodromu u Trsteniku, najavili su danas organizatori te manifestacije na konferenciji za novinare u Beogradu.
Kako je rečeno, cilj organiacije tog sporstkog događaja je da se promoviše zdrav način života, povratak prirodi i aktivan odmor.
-Ideja je da ljude, naročitio mlade i decu vratimo zdravom načinu života i prirodi – poručio je osnivač festivala Miloš Mitrović i dodao da se očekuje oko 100-ak učesnika, ne samo iz Srbije, već i iz zemalja regiona.
Tokom tri dana festivala koji se organizuje već treći put zaredom posetioci će imati priliku da se na licu mesta upoznaju sa neuobičajenim sportovima kao što su base jump, free climbing, paraglajding, zip lajn, jedriličarstvo, parkur…, rekla je koordinator festivala Biljana Mitrović.
Ona je dodala da će biti organizovane i edukativne i kreativne radionice za decu, a ulaz na festival i aktivnosti koje će biti na raspolaganju će tokom sva tri dana biti besplatni.
Festival ekstremnih sportova održava se u organizaciji Kluba ekstremnih sportova Adrenalin i OKC Reformars uz podršku Vazduhoplovnog saveza Srbije, Turističke organizacije Srbije, kao i opštine Trstenik.
Na festivalu se očekuje oko 100 sportista, uključujući i prvake u tim disciplinama.
Organizatori ukazuju da je ovaj festival jedini takvog tipa na Balkanu i Istočnoj Evropi, kao i da ovakvi događaji predstavljaju dobrobit za lokalnu samoupravu, i okolne opštine u Srbiji, jer daju primer šta se može učiniti za sopstveni grad.
Za učesnike će biti upriličen i bogat muzički program.
Konferencija u TOS-u u Beogradu počela je minutom ćutanja u znak sećanja na prognane i stradale u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji „Oluja“ i Dana žalosti u Srbiji i Republici Srpskoj.

Povezana vest:  RED BULL RACE 2014, Trijumfalni let Pola Bonoma u Askotu