zoran_tosicSP JUŽNA AFRIKA

Kolarov i Tošić nisu zabrinuti zbog poraza

 

Fudbalski reprezentativci Srbije Aleksandar Kolarov i Zoran Tošić rekli su danas da nisu previše zabrinuti zbog poraza od Novog Zelanda u pripremnoj utakmici i da taj neuspeh neće poremetiti atmosferu u reprezentaciji.

Reprezentacija Srbije je u subotu u Klagenfurtu izgubila od Novog Zelanda sa 0:1, a Kolarov smatra da su „orlovi“ bili bolji od protivnika.

-Mislim da smo bili bolji tim od Novog Zelanda. Jedno što nismo iskoristili šanse, oni su iz dve prilike stigli do gola i ispostavilo se do pobede. Imali smo želju, borbenost, ali u ovoj fazi priprema nije moglo više – rekao je Kolarov za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

-Nije loše izgubiti meč, ali videti gde ima prostora za poboljšanje, kako bismo bili pravi na Svetskom prvenstvu – dodao je on.

Povezana vest:  Adidas nezadovoljan stilom igre Junajteda

Svetski mediji spekulišu da bi Kolarov iz Lacija mogao da pređe u Real Madrid, a reprezentativac Srbije rekao je da o tome ne razmišlja mnogo, već da je potpuno posvećen nacionalnom timu i pripremama za Mundijal.

-Ne bih da se u ovako bitnom trenutku za reprezentaciju i srpski fudbal stavljam ispred tima. Bitno mi je gde ću igrati u budućnosti, želim da idem u neki od najvećih klubova, ali priča o odlasku iz Lacija traje dugo, pa ne mora da bude aktuelna i na pripremama – rekao je on.

-Misli su mi apsolutno u službi reprezentacije, jer želim da, kao i ostali igrači, maksimalno spreman krenem na put u Južnu Afriku – dodao je Kolarov.

Povezana vest:  Leonardo: Inter?! Znam kao i vi!

aleksandar_kolarov_repReprezentativac Zoran Tošić rekao je da je Novi Zeland igrao veoma defanzivno, ali da poraz ne sme da poremeti „orlove“ ka ostvarenju cilja.

-Odavno nismo igrali protiv toliko defanzivne ekipe. Petorica igrača čine njihovu odbranu, pa kad bih prošao jednog, drugi se pojavio tamo gde se to ne očekuje. Možda i nije loše da nas takve stvari sada iznenade, bolje da se sada pripremimo, jer je moguće da nas baš to čeka na Mundijalu protiv Australije – rekao je Tošić.

-Svi smo i dalje nasmejani, to je najvažnije. Ne volimo da gubimo, ali jedan poraz u prijateljskoj utakmici ne sme da nas poremeti u ostvarenju glavnog cilja – dodao je on.

Povezana vest:  Kjelini: Utakmica protiv Reala prekretnica

Tošić, koji je polusezonu dobro odigrao u Kelnu, rekao je da je u nekoliko navrata razgovarao sa nemačkim novinarima, koji su se raspitivali o reprezentaciji Srbije, pošto će ekipe igrati u istoj grupi na predstojećem Mundijalu.

-Zanima ih šta mislim o njihovoj reprezentaciji, o čemu sam razgovarao sa (Lukasom) Podolskim… Oni su samouvereni jer su svesni svoje snage i renomea. Nemačka reprezentacija uživa poštovanje u svakom delu sveta, pa i u Srbiji. Ali, tradicija i statistika neće igrati utakmicu nego mi, igrači. Verujem da možemo da im pariramo, posebno što imaju određene kadrovske problem – rekao je Tošić.