FSS_logoORLOVI U AUSTRIJI

Poseta crkvi u Salfeldenu

 

Posle nedeljnog prepodnevnog treninga, kompletna ekspedicija Orlova posetila je Crkvu sabora Srba svetih, u Salfeldenu, mestu udaljenom nekoliko kilometara od Leoganga.

Selektora Radomira Antića, stručni štab i sve reprezentativce dočekao je i ugostio protonamesnik Jovan Alimpić, koji se posle molitve, fudbalskim gostima obratio rečima:

– Mladi ste, imate sve što vam je potrebno, slavu i materiju. Neka vas ruka božja i anđeo božji čuvaju na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, REZULTATI, Pobede favorita, iznenadila Benfika

Našu ekspediciju dočekao je i pozdravio i generalni konzul Srbije u Salzburgu, Zoran Jeremić.

– Hvala vam na poseti i na odluci da dođete ovde na pripreme. Prvi put je u Austriji neka reprezentacija posetila srpsku crkvu. Vi ste u crkvi koja je građena rukama, srcem i željom naših ljudi čije je srce podeljeno: pola za Srbiju, pola za Austriju. Ima i pripadnika koji su treća generacija Srba u Austriji, ali znaju odakle su i poštuju to. Biće uz vas i na svetskom prvenstvu – rekao je konzul Jeremić.

Povezana vest:  Mirković: Pobede su melem za rane

U ime reprezentacije, selektor Radomir Antić poklonio je protonamesniku Jovanu Alimpiću crveni dres u kojem će naši fudbaleri igrati na Mondijalu u Južnoj Africi.