VOZDOVAC-ZVEZDA 10

Pobede Crvene zvezde i Vojvodine

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine zabeležili su pobede u preostalim utakmicama 4. kola Superlige Srbije.
Crveno-beli su kao gosti na Vračaru savladali ekipu gradskog rivala Voždovca sa 3:2 posle preokreta i ostali jedini neporaženi tim u ligi, dok su Novosađani u Lučanima nadigrali ekipu domaće Mladosti – 2:1.
Drugom pobedom ove sezone, uz dva remija, izabranici trenera Miodraga Božovića zadržali su korak u trci za titulu i sada zaostaju bod za vodećima Partizanom, Javorom i Borcem.
Ispostavilo se da je stadion na Vračaru ponovo mesto velikog preokreta Crvene zvezde, nakon što je to bio slučaj protiv OFK Beograda. Gubili su crveno-beli na poluvremenu (2:1), ali su u nastavku smogli snage da trijumfuju i osvoje veoma značajne bodove, posebno što se tiče samopouzdanja.
Domaćin je poveo već u 4. minutu, kada je Mašović kaznio veliku grešku defanzivca Petkovića, Crvena zvezda je izjednačila preko Kataija sredionom prvog dela utakmice, a iznenađenje je najavio Sikimić u završnici za novu prednost Voždovca.
Iako bez prave igre, crveno-beli su u drugom poluvremenu uspeli da naprave preokret. Najpre je Vijera udarcem glavom matirao protivničkog golmana Popovića, da bi Jović samo tri minuta kasnije posle asistencije Petkovića izbegao ofsajd i lako zatresao mrežu.
Do kraja utakmice Crvena zvezda je propustila nekoliko šansi da slavi ubedljivijim rezultatom.
Trener Voždovca Živković posle vodećeg gola gostiju udaljen je sa terena zbog rasprave sa sudijom, smatrajući da je napadač Jović bio u ofsajd poziciji.
Uoči utakmice na Vračaru minutom ćutanja odata je pošta bivšem sudiji i funkcioneru FK Vojvodina Radisavu Rabrenoviću, koji je preminuo u subotu.
Vojvodina je posle mnogo problema odnela sva tri boda sa vrućeg terena u Lučanima i krenula ka gornjem delu tabele.
Voždovac – Crvena zvezda 2:3 (Mašović 4, Sikimić 41 – Katai 24, Vijera 61, Jović 64)
Mladost – Vojvodina 1:2 (Pavlov 80 – Puškarić 57. penal, Paločević 87)
Odigrano juče: Javor – Rad 3:0, Radnik – Borac 1:0, Čukarički – OFK Beograd 1:0, Metalac – Radnički Niš 0:2, Partizan – Spartak 2:1.
Odigrano u petak: Jagodina – Novi Pazar 1:2.
Tabela: Partizan, Javor i Borac po 9 bodova, Crvena zvezda 8, Čukarički, Radnički, Novi Pazar i Vojvodina po 7, Radnik 5, itd.
Utakmice 5. kolu Superlige Srbije na programu su u sredu, kada se sastaju Novi Pazar – Metalac, Spartak – Jagodina, Vojvodina – Partizan, Rad – Mladost, OFK Beograd – Radnik, Crvena zvezda – Čukarički, Borac – Javor i Radnički – Voždovac.

Povezana vest:  Ronaldo zbog povrede zgloba propušta lobiranje za SP 2018.