Marcelo Bielsa

Olimpik: Bijelsa je gledao lične interese

Fudbalski klub Olimpik iz Marselja kritikovao je danas odluku doskorašnjeg trenera Marsela Bijelse da napusti klub, ocenivši da je Argentinac prvo gledao lične interese.
-Uprava je učinila sve da ponudi najbolje uslove treneru, ali ne može da bude rob zahteva osobe koja stavlja lične interese ispred interesa kluba. Olimpik poseduje jedinstvene vrednosti i dovoljno dugu istoriju da može da odbije zahteve jednog pojedinca. Klub će učiniti sve da održi sezonu u skladu sa svojim sposobnostima – navodi se u saopštenju na sajtu kluba.
Dojučerašnji trener Olimpika iz Marselja Marselo Bijelsa samo nekoliko minuta posle utakmice podneo je neopozivu ostavku na mesto trenera ovog kluba, nakon što je na stadionu Velodrom poražen od Kaena sa 1:0 u prvom kolu prvenstva Francuske.
Bijelsa nije bio pod ugovorom sa Olimpikom, ali je imao dogovor sa predsednikom kluba Vensanom Labrineom da produži saradnju.
On je juče posle utakmice obavio razgovor sa prvim čovekom francuske ekipe i rešio da naputi Olimpik iz Marselja, jer je menadžmemt kluba u poslednjem trenutku promenio detalje novog ugovora. ;
Njegov pomoćnik Frank Pasi će do daljeg trenirati ekipu Olimpika iz Marselja.

Povezana vest:  Fudbaleri Sevilje ponovo osvojili Ligu Evrope