neredi_austrijaNOVINE U AUSTRIJI

Osterajh: Srbija pred isključenjem sa Svetskog prvenstva?!

 

Prema rečima austrijskih medija koji, izgleda žele “samo dobro” srpsko fudbalu navode da bi trebalo da Svetska fudbalska organizacija (FIFA) analizira ponašanje srpskih navijača na prijateljskoj utakmici reprezentacija Srbije i Novog Zelenda u Klagenfurtu odigranoj u subotu, zbog čega Srbiji u najgorem slučaju preti čak i isključenje sa Svetskog prvenstva, piše današnji bečki dnevnik Osterajh.

Povezana vest:  Aleksu Songu tri utakmice suspenzije

-To su bile scene koje niko na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi ne želi da vidi. Srpski huligani su svojim ispadima prilikom poraza njihove selekcije u Klagenfurtu izazvali zaprepašćenje – piše u novinama i dodaje se da su na teren doletele baklje, flaše viskija, itd.

-FIFA namerava da sprovede istragu ovih ispada i u najgorem slučaju Srbiji preti čak i isključenje sa Svetskog prvenstva – tvrde novinari Osterajha.

Povezana vest:  OFK u Novi Pazar ide rasterećen

Bečki dnevnik prenosi izjavu selektora Srbije Radomira Antića koji je rekao da se radi o „akciji jedne male grupe“. Antić je, prema pisanju ovog lista rekao da mu je žao zbog ostalih navijača i izrazio nadu da se radi o jedinstvenom incidentu. Prema pisanju Osterajha u austrijskoj pokrajini Tirol trenutno svi strahuju od sledeće utakmice u kojoj u sredu 2. juna reprezentacija Srbije igra u Kufštajnu protiv Poljske.

Povezana vest:  31. KOLO BUNDES LIGE, Tošićeva dva gola za pobedu

Slika je preuzeta, tačnije skinuta sa sajta www.oe24.at gde je i pomenuti tekst postavljen