uefa-euro-2012-logoEP 2012

Poljski grad Olštin se reklamira kao zona bez fudbala 2012.

 

Poljski grad Olštin smislio je originalnu turističku promociju – reklamira se već sada kao grad u kome ni slučajno gosti neće naići na bilo šta u vezi sa fudbalom tokom Evropskog prvenstva u tom sportu 2012. godine.

-Olštin takodje treba da iskoristi prilike koje donosi EURO 2012 i to što u našem gradu neće biti ni fudbalskih utakmica, niti masa navijača koji na njih dolaze. Spremamo interesantnu ponudu za one koje sport uopšte ne interesuje – kazao je poljskoj agenciji PAP zamenik gradonačelnika Olština Ježi Šmit.

Povezana vest:  Lev očekuje da će produžiti ugovor

Iako je Evropsko prvenstvo u fudbalu koje Poljska za dve godine organizuje zajedno sa Ukrajinom prvorazredni događaj za celu zemlju a za jednog od prvih likova i prijatelja prvenstva UEFA je proglasila lično dobitnika Nobelove nagrade za mir i bivšeg poljskog predsednika Leha Valensu, nisu retki Poljaci koji bi da najradije pobegnu od sve te fudbalske gužve.

Povezana vest:  Lalatović: Trebaju nam pobede

-U Varšavi i Gdanjsku biće najezda navijača, saobraćajne gužve, buka. Ne mora to svima da odgovara i ljudi mogu da budu zainteresovani da otputuju nekuda gde gde će naći mir i tišinu – rekao je Šmit.