laurent_blancSelektor Francuske: Nismo zaslužili poraz, u Bosnu idemo po bodove
Loran Blan na najgori je mogući način odradio svoju prvu takmičarsku utakmicu na klupi francuske reprezentacije. Tricolori su kao domaćini na Stade de Franceu izgubili od Belorusije s 1-0.
Francuzi su na Svetskom prvenstvu pretrpeli poniženje i debakl i u rezultatskom i u svakom drugom smislu, s obzirom na afere i skandale koji su ih pratili. Umesto Rejmonda Domeneka, dužnost selektora preuzeo je Loran Blan, koji je protiv Belorusije izveo dosta izmenjen sastav u odnosu na onaj s Mundijala.
Novi trener, novi igrači, ali i novi podbačaj za Francuze. Iako su potpuno nadigrali Belorusije, gosti su iz jedne od retkih prilika postigli gol, a strelac je bio Kisljak u 86. minuti.
-U fudbalu je najvažnije postići gol, a nama je nedostajalo efikasnosti pred protivničkom golu. Ali, kada već ne možete da poentirate, onda je barem važno defanzivno odraditi zadatak kako treba, a mi smo primili gol iz jedne od njihove zaista retke prilike na utakmici. Nismo zaslužili da izgubimo, ali, eto, dogodilo se – izjavio je Blan za televiziju TF1.
-U utorak nas čeka gostovanje kod Bosne i Hercegovine, spremni smo da odemo tamo po bodove. Moramo se rešiti ovog turobnog raspoloženja i gubitničkog duha. Svi moraju da shvate da su u ovoj našoj reprezentaciji najbolji strelci Florn Maluda i Luis Saha, obojica sa samo četiri gola. Ali, kažem, vreme je da počnemo da postižemo golove – zaključio je Blan.
Francuzima je sada, nakon poraza od Belorusije, gostovanje u Sarajevu još važnije. Vrate li se kući praznih džepova, posao u kvalifikacionoj D grupe biće im jako težak i komplikovan.
Povezana vest:  Skolari: Barselona ne dozvoljava Neimaru da igra svoju igru