partiyan pripreme

Brašanac: Imamo aktivan rezultat iz Borisova

Fudbaler Partizana Darko Brašanac izjavio je danas da ga minimalni poraz u Borisovu protiv BATE-a nije previše zabrinuo i poručio da veruje da će crno-beli uspeti u revanšu da nadoknade rezultat i plasiraju se u Ligu šampiona. 
-Iza nas je teška utakmica, a napravili smo je još težom crvenim kartonom i mislim da je isključenje Jevtovića dosta uticalo na krajnji rezultat. Početak je bio kao iz duela sa Steauom u Bukureštu, izdržali smo pritisak i onda smo uspostavili ritam. Da smo bili sa svih 11 igrača mislim da bismo dali gol – rekao je Brašanac srpskim novinarima po dolasku u Beograd iz Belorusije. 
Šampion Srbije, uprkos isključenju Jevtovića, nije primio pogodak iz igre, već posle prekida i udarca glavom Gordejčuka u 70. minutu.
-To je pozicija Marka Jevtovića, verovatno bi on tu bio. Analiziraćemo gde smo grešili i trudićemo se da nam se to ne dešava više. Igrati u Evropi sa igračem manje dosta je teško. Morali smo da branimo gol i da iz kontri pokušamo da ugrozimo protivnika, ali nismo uspeli da iskoristimo šanse – naveo je mladi vezista.
Brašanac je dodao da je BATE ima dosta kvalitetnih igrača, kao i da je njegova najveća snaga kompaktnost.
-Možda se samo Hleb izdvaja, fenomenalan je igrač, vidi se da je igrao u Barseloni i Arsenalu. Zadovoljstvo je igrati protiv takvih imena, i to je ono što donose utakmice u Ligi šampiona. Optimista sam, imamo aktivan rezultat i uz pun stadion imamo šansu da se plasiramo u elitno takmičenje.
Fudbaleri Partizana nisu najbolje startovali u Superligi, pošto su posle pet kola zabeležili poraze od Novog Pazara i Vojvodine.
-Dug je šampionat, duži nego što je bio slučaj ranijih godina. Ništa nije izgubljeno, ima još mnogo da se igra i biće dosta kikseva sa obe strane. Verujem ipak da ćemo uzeti šampionsku titulu – zaključio je neumorni vezista crno-belih.

Povezana vest:  Peking pobedio, Stanojević isključen