Perunov hronicar trilogija

„Perunov hroničar“ – šansa za filmske potencijale Srbije

Lokalne samouprave 10 opština južne i istočne Srbije potpisale su memorandum o saradnji i pružanju finansijske i logističke podrške u snimanju filma „Perunov hroničar“ prema istoimenoj trilogiji Miloša Petkovića a na sajtu Indiegogo pokrenuta je kampanja prikupljanja sredstava za snimanje filma.
Kako je medijima rekao Petković, za internet kampanju snimljen je promotivni video u kome se pojavljuju Aca Seltik i Gale Kerber a za sve donatore koji se uključe u kampanju prirpremljeni su i simbolični pokloni koji su vezani za slovensku mitologiju u skladu sa motivima iz romana koje je objavio Portalibris i koji mnogi nazivaju srpskim „Gospodarom prstenova“.
Petković je rekao da je sa lokalnim vlastima dogovoreno da film bude sniman na teritoriji gradova koji će obezbediti pristup lokacijama, smeštaj za ekipe, tehniku-ukoliko je imaju, kao i sve prateće usluge vezane za glumce.
Svi gradovi koji uđu u ovaj projekat biće uvršteni u bazu filmskih potencijala Srbije koja će biti ponuđena stranim produkcijskim kućama. Baza će obuhvatiti lokacije za snimanje filma koje se razlikuju od turističkih, i uglavnom su do sada bile nepoznate.
Osim toga biće napravljen spisak raspoložive tehnike, kostimografa, šminkera kao i svih osoba koje bi mogle da uđu u snimanje jednog filma kao glumci, statisti ili logistika.
„Želimo da napravimo filmsku bazu koji ćemo ponuditi stanim kompanijama. To će doneti novac i uposliti mlade talentovane ljude koji će dobiti priliku da se bave onim za šta su se školovali“ rekao je Petković.
On je uveren da producenti u Americi i Rusiji i nekim drugim delovima sveta na ovaj način mogu da dobiju informacije o našim mogućnostima za koje do sada nisu ni čuli.
Pomoć srpskih gradova omogućiće finasiranje filma u naredne dve godine, ali i kampanja za prikupljanje sredstava pokrenuta na sajtu Indiegogo, rekao je Petković i pozvao zainteresovane da učestvuju.
U septembru će biti održan kasting za glumce koji će takođe ući u filmsku bazu.
„Neko će ući u film a svi će ući u bazu. Svakako će svi koji dođu na kasting biti na dobitku“ rekao je Petković.
Snimanje bi trebao da bude završeno do aprila naredne godine kako bi film sa svim postprodukcijskim zahvatima mogao da bude završen do narednih Filmskih susreta u Nišu.

Povezana vest:  Poslednji ovogodšnji porodični vikend u Kombank dvorani uz Patrolne šape, Playmobil, Prerušene špijune i Frozen