milinkovic kzn part 26032015 004

Milinković: Lalatović uvek motivisan protiv Partizana

Trener fudbalera Paritzana Zoran Milinković rekao je danas da je pobeda u Čačku protiv Borca imperativ, posebno posle dva vezana poraza na gostujućim terenima u Superligi, protiv Novog Pazara i Vojvodine.
-Posle evropskog okrećemo se domaćem takmičenju i idemo na teško gostavanje. Borac je napravio dobar start, znamo kakav je entuzijazam trenera Lalatovića kada je u pitanju Partizan. Imaju dobar tim, biće veoma motivisani, ali mi imamo svoje ambicije i obavezu da, posle kiksa u Novom Sadu, pobedimo – rekao je Milinković na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj.
On je istakao da će Darko Brasanac zbog suspenzije propustiti meč, dok je neizvestan nastup Abubakara, Andrije Živković i Vulićevića zbog povreda.
-Stepen povreda nije veliki, ali smo bliži odluci da ih odmorimo, konačnu odluku donećemo posle večerašnjeg treninga. Abubakar i Živković imaju povrede kolena, a Vulićević skočnog zgloba. Nisu to veliki problemi, ali ne želimo veće, i potreban je odmor – naveo je Milinković.
Prema njegovim rečima ekipa ima težak zadatak da bude u potpunosti fokusirana na meč protiv Borca, jer je posle toga očekuje utakmica sezone za plasman u Ligu šampiona – revanš protiv BATE Borisova.
-Nije nam lako, ali pokušavamo to da iznesemo na najbolji način. Bićemo pažljiviji sa rotacijama kako bismo doneli najbolje rešenje. Nekad je to nužda, a nekad planski. U strahovitom smo ritmu i moraćemo to da iznesemo.
Milinković dodaje da tim oseća mali pritisak zbog nešto lošijeg starta u Superligi.
„Pobeda je uvek imperativ. Postoji psihološki pritisak kod svih nas, pokušaćemo to da neutrališemo. Borac će učiniti sve da nam stane na put“, poručio je iskusni trener.
On se osvrnuo na kritike javnosti zbog slabijih partija najvećeg pojačanja Velerija Božinova.
-Javnost ima pravo, razumem to, ali ima tu dosta negativnosti i neprimerenih stvari. Lično mi nije prijatno kada moje igrače „provlače kroz blato“, karakter čoveka je tu presudan i kako će to primiti. On mora da mukotrpnim radom i na terenu izbori, verujem da mu nije lako – zaključio je Milinković.
Utakmica 7. kola Superlige između Borca i Partizana igra se u subotu od 19 sati u Čačku.

Povezana vest:  BELGIJA, 2. kolo, Protivnik Partizana Andrleht igrao bez golova sa Šarloa