milojevic cuka - gabila006

Milojević: Sledi teška utakmica

Nije potrebno posebno naglašavati koliko je predstojeća utakmica značajna za Čukarički. Serija loših rezultata mora pod hitno da bude zaustavljena. To je obaveza svih u klubu o čemu su pred meč 7. kola protiv Voždovca na konferenciji za medije govorili šef stručnog štaba Vladan Milojević i jedan od standardnih defanzivaca Bojan Ostojić. 
– Jako teška utakmica, kao i sve do sada. Što se uostalom i pokazalo. Dosadašnji rezultati nisu takvi kao što smo očekivali. To što mene raduje kao trenera, jeste da vidim da su igrači prethodnih dana vrlo motivisani, da dosta dobro rade na treningu, da veruju u sebe. Razgovarali smo, analizirali momenat u kojem se nalazimo. U situaciju u koju smo došli, došli smo sami, tako da sami moramo da izađemo iz nje i jedini način za to su pozitivni rezultati. Videćemo koliko ćemo u nedelju uspeti u svemu tome. Voždovac je iskusna ekipa koja ima kontinuitet dobrih igara. Uzima bodove kod kuće i na strani. Igraju na njihovom terenu, veštačka trava, ove nedelje pokušali smo da se prilagodimo tim uslovima igre. Voždovac je skup kvalitetnih pojedinaca, dosta su kompaktni. Poslednjih nekoliko utakmica igraju maltene u istom sastavu i to znači da su našli neku svoju formu i model igre. Mi se tu negde tražimo. Videćemo opet u kom ćemo sastavu izaći. Nadam se dobrom meču. To je mali lokalni derbi, između dve opštine i uvek je bilo tako kad igraju Čukarički i Voždovac – istakao je Milojević. 
– Kao što je i šef rekao, očekuje nas mini gradski derbi. Biće vrlo teška utakmica. Ekipa Voždovca je spoj mladosti i iskustva. Imaju sjajne individualce. Da imaju kvalitet pokazali su na gostovanjima protiv Niša i Metalca. Igra se na veštačkoj travi, ali mislim da to neće biti problem. Trenirali smo ovih dana na našem pomoćnom terenu koji takođe ima veštačku travu i pripremali se za uslove na njihovom stadionu. Moramo da se okrenemo nama i da pokažemo da smo ekipa, da smo pravi. Kao i što smo pokazivali prethodne sezone. Ali prošlost mora da bude iza nas. Kup i treće mesto. Naša je obaveza da i ove sezone ostvarujemo pozitivne rezultate. Novo je takmičenje i nove su utakmice. Veliki je pritisak iz kojeg moramo da izađemo što pre. Takmičenje je takvo da se situacija sa dve pobede u nizu odmah menja što se tiče pozicije na tabeli – objasnio je Ostojić. 
Jedno od pitanja u nastavku konferencije odnosilo se i na medijske spekulacije da li je Milojević potpisao novi ugovor sa Čukaričkim i da li je u klub stigao Brazilac Tijago Galvao. 
– U ovom trenutku sam skoncentrisan samo na utakmicu sa Voždovcem i želim da pričam isključivo o fudbalskim stvarima. Nije vreme ni mesto za tu priču. Nisam čovek kojeg nešto vezuje ili ne za ugovor. To što hoću i što volim da radim je teren. Koncentrisan sam na Voždovac i o drugim temama možemo možda kasnije da razgovaramo. Galvao je došao, potpisao je ugovor i ne znam hoćemo li moći da računamo na njega za predstojeću utakmicu. Zavisi od papirologije. Što se tiče mogućih odlazaka i dolazaka, kad se nešto konkretno dogodi, bićete obavešteni. Postoje ljudi u klubu koji vode celu tu situaciju i ja stvarno ne znam šta se događa. Sigurno da će biti promena. Stojim pri tome da se u prelaznom roku neće angažovati igrači samo da bi došli. Stvarno su nam potrebi igrači sa kvalitetom, kao što je to Tijago. Jedan dobar igrač, poznat sa ovih prostora. Igrao je u Slobodi, govori srpski i to je igrač koji će doneti kvalitet i pomoći ekipi. Sve ostalo, što se tiče odlazaka, da li je Srnić u pitanju ili ima još nekih igrača, kad dođe trenutak za to, sigurno da će se doneti prava odluka. Ja sam kao trener samo fokusiran na utakmicu u nedelju – zaključio je Milojević. 
Prošle sezone utakmica između Voždovca i Čukaričkog završena je nerešenim rezultatom, 0:0. Glavni arbitar predstojeće utakmice je Zoran Široki. 

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Remi Spartaka u Luksemburgu