par dila ls 14072015 0011

Partizan danas protiv BATE Borisova za Ligu šampiona

Fudbaleri Partizana igraju danas protiv beloruskog BATE Borisova utakmicu odluke za plasman u grupnu fazu Lige šampiona, a trener Zoran Milinlković veruje da su crno-beli sposobni da preskoče poslednju prepreku i prođu u elitno takmičenje.
Prvaku Srbije predstoji delikatan zadatak, jer na svom stadionu u Beogradu mora da slavi protiv kvalitetnog rivala i nadoknadi gol minusa iz prvog meča prošle nedelje u Borisovu (0:1).
-Nesporna je naša želja da napravimo još jedan korak i savladamo poslednju prepreku. Još nosimo u srcu utakmicu protiv Steaue i nadamo se da ćemo ponoviti takvu partiju. BATE je dobar tim, neće biti lak zadatak, ali verujemo u svoju snagu i znanje, pa ćemo sve učiniti da navijačima priredimo crno-belo veče i veliku radost – rekao je Milinković uoči izuzetno značajnog meča.
Trener crno-belih najavio je ofanzivnu igru od starta utakmice.
-Želimo da mušemu Lige šampiona vratimo u Beograd. Partizan će igrati napadački, tražićemo gol ili dva, ali kontrolisaćemo i ostale delove terena. Svestan sam da će nam biti potrebno mnogo umeća i pameti, jer će BATE igrati organizovano i strpljivo, Svi igrači, osim suspendovanog Marka Jevtovića, spremni su za veliki ispit – kazao je Milinković, navodeći da bi bio zadovoljan bilo kojim rezultatom samo da ekipa ostvari cilj.
„Prihvatio bih da prođemo dalje lepim rezultatom, ali i kada bi u konačnom scenariju odlučivali penali. Samo da prođemo dalje“, poručio je Milinković.
Igrač sredine terena Darko Brašanac istakao je da ekipa crno-belih s nestrpljenjem iščekuje duel sa prvakom Belorusije.
-Veliko je zadovoljstvo biti akter jedne ovakve utakmice. Spremni smo i nadamo se da ćemo uz pomoć naših vernih navijača izboriti Ligu šampiona. To nam je svima san, to bi bila velika stvar za klub – rekao je Brašanac.
Revanš utakmica plej-ofa za Ligu šampiona između Partizana i BATE Borisova igra se večeras na stadionu u Humskoj od 20.45 sati.

Povezana vest:  U Togou najmanje šest fudbalera poginulo u saobraćajnoj nesreći