milinkovic kzn ls

Milinković: Pobeđivaćemo u Ligi Evropa

Trener Partizana Zoran Milinković rekao je, ;nakon večerašnje eliminacije u baražu za Ligu šampiona, da veruje da će njegovi fudbaleri pobeđivati u Ligi Evropa.
-Očekujem i verujem da ćemo imati zapaženu ulogu u grupi, da to ne budu samo nastupi Partizana u Ligi Evropa. Ići ćemo s velikom željom i voljom da na pravi način reprezentujemo klub, da pobeđujemo i osvajamo bodove. Nemamo ništa protiv da protivnici budu što jači, atraktivniji i bolji – rekao je Milinković novinarima posle utakmice u Beogradu.
Partizan je u revanšu pobedio BATE Borisov sa 2:1, ali nije prošao u grupnu fazu Lige šampiona, jer je beloruski tim posle pobede od 1:0 u prvoj utakmici na svom terenu zbog gola u gostima otišao dalje.
-Nedostajao je jedan gol da uđemo u Ligu šampiona. On je mogao da bude tu. Nismo uspeli, mislim da su nijanse u pitanju kada se gledaju ova dva meča. Malo smo u početku podlegli pritisku, primili gol, mogli smo vrlo brzo da izjednačimo, ali se na žalost to nije dogodilo i mislim da je to nedostajalo za veliki preokret i plasman u Ligu šampiona – kazao je Milinković.
Trener crno-belih je čestitao svojim igračima, jer su, kako je naveo, „razneli BATE u drugom poluvremenu“.
-Ali, nismo uspeli da na vreme postignemo pogodak koji je mogao sve da preokrene. Želeli smo to svim srcem, ali Liga Evrope je tu… Izborili smo četvrtu pobedu, koja ne može da se proslavi, ali ponosan sam na igrače – naveo je on.
-To je život, moramo se izboriti sa ovom situacijom, izvući pouke i uzdignuta čela nastaviti dalje. Ovi momci su pokazali da vrede, ova ekipa može i dalje da se razvija na bolje – dodao je Milinković.
Na novinarsku konstataciju da nisu baš nijanse odlučivale, odnosno da je Partizan bio „izgubljen“ u većem delu utakmice, Milinković je odgovorio pitanjem: „A, BATE nije bio izgubljen u drugom poluvremenu?“
-Vaše je pravo da gledate na način kako želite, ja tako ne mislim. Vi ste videli samo Abubakara, ja sam video više. Da je bilo grešaka – bilo je, ali mislim da su nijanse odlučile. Sagledajte dve utakmice, da li je bio crveni karton… – rekao je Milinković.
Novinare je zanimalo i zašto nije iz igre izveo Stefana Babovića, a ne Sašu Lukića, Milinković je odgovorio: -To vi mislite da je imao samo dva-tri tačna pasa, Stefan je važan igrač do kraja, ima dobar prekid i ta opcija je uvek otvorena.
Milinković je priznao da je bilo grešaka u odbrani.
-Bilo je grešaka, pogotovo u prvom poluvremenu, to su naši problemi koje ćemo morati da rešavamo – naveo je on.
Žreb za grupnu fazu Lige Evropa obaviće se u petak.

Povezana vest:  Havijer Zaneti se nada SP-u 2014.

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES