vladimir matijasevic fkcukaricki

Čukarički ljut na selektora mlade reprezentacije zbog Mandića

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević zatražio je danas objašnjenje zbog čega se na spisku selektora mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislava Sivića ne nalazi napadač tog beogradskog kluba Staniša Mandić. 
-Gospodine Siviću, sećate li se Staniše Mandića? To je onaj crni momak, veselog duha, nezgodnog temperamenta, sa ogromnim fudbalskim potencijalom koji nije imao nešto preterano značajnu ulogu na nedavno završenom Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina? Zaista bi čudno bilo da ste ga zaboravili. Ipak je on odigrao samo sedam utakmica i postigao dva gola, od kojih jedan u finalu Svetskog šampionata – navodi se u pismu Matijaševića.
Selektor mlade reprezentacije Tomislav Sivić saopštio je juče spisak igrača za utakmicu protiv Litvanije, 8. septembra u Gornjem Milanovcu, u kvalifikacijama za Evopsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj.
-Nije da vas podsećamo, siguran sam da to znate, kao i činjenicu da je u reprezentaciju do 20 godina pozvan iako nije bio standardan u Čukaričkom i igrao je daleko manje nego sada. Gospodine Siviću, da li ste Vi odgovorni za igrače koji se nalaze na Vašem spisku? Ako jeste, zbog čega nema Staniše Mandića? – upitao je Matijašević.
On je podsetio da Mandić igra u klubu koji je prošlu sezonu završio na trećem mestu Super lige Srbije i osvojio Kup Srbije i naveo da je Čukarički veliki deo priprema za kvalifikacije za Ligu Evrope obavio bez četvorice standardnih igrača, koji su bili na raspolaganju reprezentaciji.
-Bez namere da sudim o vašem izboru, ako je Vaš, ali na spisku ima igrača koji donedavno nisu imali ni svoje klubove, međutim, oni su dovoljno dobri da budu deo nacionalnog tima? Bolji od Staniše Mandića? Ne bih rekao. Po kojem kriterijumu? Fudbalskom ili je nešto drugo u pitanju – rekao je Matijašević.
Matijašević je dodao da je fudbalski klub Čukarički „bio i oduvek će biti na raspolaganju reprezentaciji kako god da se to od njega zatraži i očekuje, jer je nacionalni interes iznad svakog drugog“.

Povezana vest:  Hejnkes: Ne idem u penziju