michael platini

Platini ne ostaje u Uefi

Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini rekao je danas da se neće kandidovati za novi mandat na čelu te organizacije, čak i ako ne pobedi u izborima za prvog čoveka Svetske fudbalske federacije (Fifa).
Bivši reprezentativac Francuske izjavio je da mu je ovo poslednji mandat na čelu Uefe i da se neće kandidovati 2019. godine na novim izborima. On je dodao da njegov ostanak ne zavisi od eventualne pobede na izborima za prvog čoveka Fife, za koje se kandidovao krajem prošlog meseca.
Platini je na konferenciji za novinare u Nionu odbijao da odgovara na pitanja o kampanji, ali je rekao da nije imao nedoumica u vezi sa ostankom u Uefi.
-Jedna stvar je jasna, a to je moja budućnost u Uefi. Ja sam kandidat za predsednika Fife i to ponavljam od jula, izbori su za šest meseci i biće vremena za pitanja o kampanji – rekao je Platini, a prenosi portal Goal.com.
Platini je prošlog meseca potvrdio da će se kandidovati za predsednika Fife, pošto je aktuelni prvi čovek te organizacije Sep Blater podneo ostavku.
Pored Francuza, bivši potpredsednik Fife Čung Mong Jon potvrdio je kandidaturu, dok se očekuje da se u trku za predsednika Fife uključe i brazilska fudbalska legenda Ziko, predstavnik fudbalskog saveza Libije Musa Biliti, kao i bivši kapiten Trinidada i Tobaga Dejvid Nakid.
Novi kandidati imaju rok do 26. oktobra da se kandiduju za predsednika Fife. 

Povezana vest:  Kros za pobedu Nemačke u 95. minutu