Chelsea Crystal Palace

Kristal Palas iznenadio Eelsi, Vest Hem ubedljiv u Liverpulu

Fudbaleri Kristal Palasa i Vest Hema pripredili su velika iznednađenja u četvrtom kolu Premijer lige, pošto su u gostima pobedili Čelsi, odnosno Liverpul.
Kristal Palas je slavio na terenu aktuelnog šampiona Engleske sa 2:1 golovima Bakarija Sakoa i Džoela Vorda, dok je prvenac u dresu „plavaca“ postigao Radamel Falkao.
Tim Žozea Murinja ponovo je odigrao još jedan loš meč na startu sezone, a u nekoliko navrata golman Tibo Kurtoa je spasio Čelsi. Branislav Ivanović odigrao je ceo meč, dok je Nemanja Matić zamenjen u 73. minutu.
Sa druge strane, fudbaleri Kristal Palasa odigrali su borbeno, napadački, što im se na kraju im se to isplatilo, i za sada predstavljaju najprijatnije iznednađenje prvenstva sa tri trijumfa iz četiri kola.
Vest Hem je zabeležio prvu pobedu na Enfildu posle 52 godine, ali su to učinili na pravi način i ubedljivo – 3:0.
Manuel Lancini, Mark Nobl i Dijafra Sako bili su „dželati“ Liverpula i ušli u istoriju kluba kao strelci u prvoj pobedi na Enfildu posle 1963. godine.
Maksimalan učinak posle četiri utakmice u prvenstvu ima samo Mančester Siti, koji je svoj niz nastavio posle duela sa Votfordom – 2:0.
Izabranici Manuela Pelegrinija su na Etihadu lako došli do nova tri boda golovima najvećeg pojačanja Rahima Sterlinga i Fernandinja.
Pobednika nije bilo u susretima Aston Vila – Sanderlend (2:2) i Bornmaut – Lester (1:1), dok je VBA sa dva igrača više stigao do minimalne pobede u Stouku.
Rezultati i strelci četvrtog kola Premijer lige:
Čelsi – Kristal Palas 1:2 (Falkao 80. – Sako 65, Vord 81)
Njukasl – Arsenal 0:1 (Koloćini autogol 52)
Aston Vila – Sanderlend 2:2 (Sinkler penal 11, 41. – M“Vila 8, Lens 53)
Bornmaut – Lester 1:1 (Vilson 24. – Vordi penal 87)
Liverpul – Vest Hem 0:3 (Lancini 3, Nobl 29, Sako 90)
Mančester Siti – Votford 2:0 (Sterling 47, Fernandinjo 56)
Stouk – Vest Bromvič Albion 0:1 (Rondon 45)
Večeras:
Totenhem – Everton (18.30)
Sutra:
Sautempton – Norič (14.30)
Svonsi – Mančester Junajted (17 sati)
Tabela: Mančester Siti 12 bodova, Kristal Palas 9, Lester 8, Arsenal, Liverpul i Mančester Junajted po 7, Vest Hem 6, Svonsi 5, Everton, Norič, Arsenal i Čelsi, VBA po 4…

Povezana vest:  O'Šej autogolom doneo pobedu Totenhemu

PHOTO: IAN KINGTON/AFP