u20 srb mijanmar (3)

Mandić: Čast je biti deo crnogorskog tima

Novi crnogorski reprezentativac Staniša Mandić rekao je da mu je čast da igra za Crnu Goru, da je to njegova konačna odluka i da je ništa ne može poremetiti. Fudbaler Čukaričkog i član omladinske reprezentacije Srbije koja je u junu na Novom Zelandu pod vođstvom Veljka Paunovića postala prvak sveta, prihvatio je u ponedeljak poziv da zaigra za A reprezentaciju Crne Gore.
Mandić, strelac prvog gola za Srbiju u finalu protiv Brazila (2:1), našao se na spisku crnogorskog selektora Branka Brnovića za utakmice protiv Lihtenštajna i Moldavije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.
-Ništa ne može da poremeti odluku da igram za Crnu Goru. To je moja i konačna odluka. Dobio sam poziv selektora Brnovića i u razgovoru sa porodicom, klubom i prijateljima odlučio da ga prihvatim. To je za mene cast – rekao je Mandić na brifingu sa novinarima, a prenosi MINA.
On je dodao da su mu prvi utisci fenomenalni i da je odlično prihvaćen od novih saigrača.
-Nadam se da ću ispuniti očekivanja – kazao je Mandić.
Odgovarajući na pitanje kako komentariše izjave predstavnika Fudbalskog saveza Srbije, naveo je da ima poštovanje prema tim ljudima i da im je zahvalan na svemu.
-Ne želim da komentarišem njihove izjave, imam veliko poštovanje prema njima. Čuo sam se sa selektorom Paunovićem, saopštio sam mu odluku. On je poštuje i ostali smo veliki prijatelji – rekao je Mandić.
Taj 20. godišnji fudbaler rođen je u Herceg Novom, karijeru je počeo u Igalu, a potom igrao za Vojvodinu i Rad, pre nego što je stigao na Banovo brdo.

Povezana vest:  Srbija na 15. mestu rang liste FIFA