FSS_logoPRIPREME ORLOVA U AUSTRIJI

Sve teče po planu, neistine austrijskih medija

 

Tokom jučerašnjeg dana bečki dnevnik Osterhajt objavio je da bi reprezentacija Srbije trebala biti isključena sa SP zbog ponašanja navijača u Austriji. Kolege iz Austrije su čak i naglasile kako se njihovi sunarodnici boje predstojećeg pripremnog meča u sredu protiv Poljske.

Ipak, to je sve samo prenaduvano…

Na konferenciji za medije Aleksandar Bošković, tim menadžer i portparol FSS, na molbu medija, na konferenciji osvrnuo se pisanje jednog austrijskog dnevnika…

Povezana vest:  Platinaste kopačke kreirane za Mesija

– Posle kontakta sa kancelarijom FSS iz Beograda, naša jedina reakcija može da bude da konstatujemo kako je reč o apsolutnim neistinama. Fudbalski savez Srbije nije bio organizator utakmice u Klagenfurtu, neće biti to ni u Kufštajnu, na prijateljskoj utakmici protiv Poljske. To nas, međutim, neće sprečiti da pošaljemo apel navijačima da ne dozvolimo stvaranje lošeg glasa na osnovu nepromišljenih činova pojedinaca. Pamtimo još sjajno veče u Beču iz oktobra 2008. godine kad smo pobedili Austriju 3:1, a 20.000 navijača bodrilo nas je bez najmanjeg incidenta. Verujem da će tako biti ponovo, već od meča protiv Poljske u Kufštajnu – rekao je Bošković.

Povezana vest:  Lalatović: Fudbaleri Čukaričkog neće osetiti moje odsustvo

U ime stručnog štaba reprezentacije Srbije, raport posle sedam dana rada u pripremama preneo je trener Aleksandar Rogić.

– Svi smo prezadovoljni kako se sprovodi plan koji smo dugo i pažljivo napravili. Poraz od Novog Zelanda doslovce nije ostavio ni najmanji trag na nas. Uvereni smo da idemo ka cilju, da meč protiv Gane dočekamo sa maksimalno pripremljenom ekipom – smatra Rogić. – Šest meseci analizirali smo rivale i, pored utisaka koje ćemo razumljivo sačuvati za sebe, mogu da naglasim kako je prava privilegija biti učesnik Svetskog prvenstva u Južnoj Africi imajući u vidu kvalitet ekipa koje su izborile plasman.

Povezana vest:  Brazil pobedio Dansku sa 3:1 u prijateljskoj utakmici