Tomislav Sivic fss 14082015 002 Milos Rafailovic

Sivić: Teško je kada si prvak sveta, svi žele da te pobede

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je danas uoči početka kvalifikacija da je optimista oko plasmana na šampionat Evrope u Poljskoj.
Fudbaleri Srbije do 21 godine na startu novog kvalifikacionog ciklusa dočekuju u utorak selekciju Litvanije u Gornjem Milanovcu.
-Grupa je korektno jaka. Možemo da kažemo da je to ozbiljan skup reprezentacija u kojoj svaka utakmica može da utiče na konačan redosled. Teško je braniti mesto prvaka u svetu jer svi žele da protiv njega pokažu šta znaju – rekao je Sivić za sajt FSS.
On je napomenuo da su Srbija i Italija favoriti grupe, u kojoj su još Litvanija, Republika Irska, Slovenija i Andora.
-Posedujemo kvalitet i to niko ne može da ospori. Aktuelni smo svetski prvaci i bivši evropski šampioni. Bili smo učesnici nedavno završenog Evropskog prvenstva u Češkoj i iz svih tih selekcija trebalo bi da izvučemo najbolje. Najboljem se i nadamo – poručio je Sivić.
Sivić je dodao da je pred stručnim štabom ozbiljan posao oko formiranja tima jer mnogi igrači nemaju minutažu u svojim klubovima.
-Jesmo svetski prvaci i bivši šampioni Evrope, ali puno igrača iz tih selekcija trenutno nigde ne igra. Naš posao je da ih vratimo i pomognemo im da ponovo budu reprezentativci. Neće biti lako, ali naša obaveza je da i u takvim okolnostima pravimo dobre rezultate. Protiv Litvanije bodovi moraju da se osvoje – jasan je selektor „orlića“.
Na spisku igrača nalaze se dva nova imena – Ognjen Ožegović i Fejsal Mulić.
-Šansu ćemo pružiti Ožegoviću, koji je bio u omladincima u Litvaniji kada smo osvojili titulu prvaka Evrope. Proverićemo i mladog napadača iz Minhena 1860 Mulića, visok je 202 santimetra i podseća na Nikolu Žigića. Mulić standardno igra za minhenski klub u Cvajti. Rođen je u Novom Pazaru i izrazio je želju da igra za Srbiju.
Prema njegovim rečima Sivić ima dobru saradnju sa selektor A tima Radovanom Ćurčićem.
-Mlada reprezentacija je servis A tima. Razumljivo je da smo u stalnom kontaktu i da razgovaramo o buduaim akcijama. Dogovaramo se oko sastava i sastavljanja spiskova, ali A tim uvek ima prednost.
Utakmica između Srbije i Litvanije igra se u utorak od 18.30 na stadionu Metalca u Gornjem Milanovcu.

Povezana vest:  Zvezda bez Gajića i Jevtovića u LŠ, La Para prijavljen

PHOTO: Miloš Rafailović/ATAIMAGES