radovan curcic promocija 1

Ćurčić: Ne bi bila sramota igrati nerešeno sa Francuskom

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da očekuje veliku borbu protiv Francuske u predstojećem prijateljskom susretu i da bi bio zadovoljan nerešenim rezultatom.
-Nije sramota igrati nerešeno sa Francuskom, nerešen rezultat bi nam dao dobru sliku i osnov za dalji rad. Očekujem da se maksimalno suprostavimo, ponovimo neke stvari, a neke greške neutrališemo. Nadam se da nećemo imati neki strah kao u prethodnom periodu – rekao je Ćurčić na konferenciji za novinare u Bordou.
Srbija će sutra protiv Francuske odigrati svoju 100. zvaničnu utakmicu pod tim imenom.
-Francuska je favorit u ovom trenutku, ali verujemo u svoje kvalitete, imamo igrače koji mogu da im pariraju. Protiv takvih reprezentacija morate da date sve od sebe ako želite da im parirate – kazao je Ćurčić.
Selektor je najavio da će protiv Francuske biti promenjeno pet igrača u odnosu na tim koji je igrao protiv Jermenije u poslednjoj kvalifikacionoj utakmici.
-Bitno nam je i da pokušamo da napravimo rezultat. Ako neki i ne dobiju šansu, pred nama su četiri utakmice do kraja godine, tako da će biti prilika za sve – naveo je Ćurčić.
Prema njegovim rečima, samopouzdanje igrača je poraslo posle pobede nad Jermenijom, ali to treba da se potvrdi u duelu sa Francuskom.
-Imali smo dva lepa dana posle prijateljske utakmice sa Azerbejdžanom, kao i dva dana posle Jermenije. Samopouzdanje je poraslo, ali će to sutrašnja utakmica da pokaže, da li smo podigli segment više u odnosu na Jermeniju. Mnogo je bolje nego što je bilo do Jermenije, ako pričamo o atmosferi i samopouzdanju – rekao je Ćurčić.
Utakmica između Srbije i Francuske igraće se sutra od 20.45 u Bordou.

Povezana vest:  Blater: Povlačim se 26. februara, ni dan ranije