ivan rakitic

Rakitić: Imamo ambiciju i želju da ispišemo istoriju

Fudbaler Barselone Ivan Rakitić rekao je danas da njegov klub želi da uđe u istoriju kao prvi koji je uspeo da odbrani titulu u Ligi šampiona. Barselona sutra gostuje Romi u prvom kolu Grupe E Lige šampiona. 
-Igraćemo na punom stadionu, navijači će biti uz svoj klub. Biće to velika utakmica, a mi ćemo dati sve od sebe. Naša fudbalska filozofija se ne menja. Nadamo se pobedi – rekao je Rakitić za španske medije.
-Roma je organizovana ekipa. Poput mnogih italijanskih klubova, znaju šta rade u svakoj fazi igre. Veoma su pojačali napad dovođenjem Edina Džeka. On je jedan od najboljih napadača na svetu – dodao je hrvatski fudbaler. 
Barselona je u prošlosezonskom finalu Lige šampiona pobedila Juventus, a u ovoj sezoni pokušaće da uđe u istoriju i postane prva ekipa koja je odbranila trofej od kada se najelitnije takmičenje igra u tom formatu.
-Imamo ambiciju i želju da ispišemo istoriju. Niko do sada ovo takmičenje nije osvajao dve godine uzastopno. Voleli bismo da mi budemo prvi. Ali, idemo korak po korak – rekao je Rakitić.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Stanković: Ranac na leđima još je puniji