djokovic trofej

Đoković: ŽELIM DA PRETEKNEM SAMPRASA

Posle pobede nad Rodžerom Federerom u finalu Otvorenog prvenstva Amerike i osvajanja desete gren slem titule, najbolji teniser sveta Novak Ðoković izjavio je da mu je cilj da stigne i pretekne Pita Samprasa i Rafaela Nadala, koji imaju po 14 gren slem trofeja.
Lagao bih kada bih rekao da mi cilj nije da, u najmanju ruku, dostignem ili preteknem Pita i Nadala, bez obzirao što Nadal i dalje ima šansu da uveća učinak na četiri najveća turnira, rekao je Ðoković koji će četvrti put u karijeri godinu završiti kao prvi igrač sveta.
U ovom trenutku, više gren slem trofeja od Ðokovića osvajala su šestorica tenisera: Federer 17, Sampras i Nadal po 14, Roj Emerson 12, Brojn Borg i Rod Lejver po 11.
-Želim da nastavim ovim putem i nadam se da ću imati dugu karijeru, a ako i dalje budem ovako posvećen tenisu, imaću sasvim dobre šanse da osvojim još neki gren slem turnira – kazao je Ðoković za AP.
Sa tim se slaže i trostruki gren slem šampiona Mats Vilander, koji smatra da Ðoković sada može da pobeđuje svakog protivnika na svim podlogama i da se bez problema prilagodi svakom stilu igre.
Ðoković je postao tek treći teniser u open eri, koja je počela 1968. godine, koji je u jednoj godini igrao finala na sva četiri gren slema. Federeru je to uspelo čak tri puta (2004, 2006, 2007), a obojicu je prevazišao Rod Lejver, koji je 1969. trijumfovao na sva četiri gren slema.
Srpski teniser ne krije da razmišlja i o tom podvigu, ali dodaje da nije siguran da li bi osvojio i Vimbldon i US open da je trijumfovao na Rolan Garosu.
-To je veliki pritisak, što je najbolje sada osetila Srena Vilijams, koja je propustila šansu da osvoji sva četiri najveća turnira u sezoni, ali ne bih imao ništa protiv da naredne godine dođem u Njujork sa tri gren slem titule u džepu – kazao je Ðoković.
Ipak, dodao je, čovek mora da bude skroman, da ide napred korak po korak, a onda da vide gde ga to može odvesti.

Povezana vest:  ČELENDŽER PARAGVAJ, Ćirić u drugom kolu