engleska logo

Premijer liga možda ostane bez jednog mesta u Ligi šampiona

Premijer liga je u opasnosti da izgubi jedno mesto u Ligi šampiona u sezoni 2017/18. ukoliko klubovi iz te lige i ove sezone imaju slabije rezultate u najelitnijem fudbalskom takmičenju, preneo je danas BBC. 
Četiri mesta u Ligi šampiona dobijaju tri najbolje nacionalne lige u Evropi, a Premijer liga je trenutno treća sa osvojenih 65,659 bodova u poslednjih pet sezona.  Španija je prva (86,427 bodova), Nemačka je na drugom mestu (68,177), dok je Italija ; četvrta sa četiri boda manje od Engleske. ; ; ;
BBC podseća da timovi iz Engleske nisu stigli do četvrtfinala Lige šampiona u dve od poslednje tri sezone.
Ove sezone će četiri tima iz Premijer lige igrati u grupnoj fazi Lige šampiona, dok će iz Italije igrati samo dva, tako da je realno očekivati da Premijer liga može da zaradi koji bod više u odnosu na Seriju A. 
Na drugoj strani, u Ligi Evropa takmičiće se tri italijanska tima, a dva iz Engleske. Ako se ponove rezultati iz prošle sezone, odnosno ako, na primer, Juventus stigne do finala Lige šampiona, a Napoli i Fjorentina do polufinala Lige Evropa, Italija će biti ispred Engleske, navodi BBC.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Lista strelaca, posle trećeg dana