mitrovic cz real

Mitrović. Obavezuju nas rezultati iz prošle sezone

Kapiten košarkaša Crvene zvede Luka Mitrović rekao je danas da uspeh i dobri rezultati iz prošle sezone obavezuju ekipu u predstojećoj sezoni i da su očekivanja velika.
-Prošle sezone smo napravili najveći uspeh u istoriji kluba. To nas obavezuje u narednom periodu i podiže očekivanja, koja su velika. Ambicije su iste, izazovi veći nego prošle godine, svesni smo toga i spremni da odgovorimo na njih. Imali smo manjih zdravstvenih problema u ekipi, ali se nadam da će do početka sezone biti bolja situacija – rekao je Mitrović novinarima u Beogradskoj areni.
Evroliga je danas organizovala „Dan za medije“, tokom kojeg je predstavljen tim Crvene zvezde za predstojeću sezonu. Crveno-beli su prošle sezone stigli do TOP 16 faze.
-Ima mnogo novih igrača koji su svesni šta se dešavalo prošle sezone i motivisani smo da postignemo približno iste rezultate. Ne možemo ništa obećati, samo rad i zalaganje i nadam se da ćemo se radovati pobedama – rekao je Mitrović.
Košarkaš Crvene zvezde Marko Tejić rekao je da će njegova ekipa pokušati da ostvari što više pobeda u Evroligi, kako bi izborila učešće u TOP 16.
-Ova sezona će biti drugačija, pre svega jer imamo drugačiji tim, pošto su nam otišli nosioci igre iz prošle sezone – (Markus) Vilijams, (Boban) Marjanović, (Nikola) Kalinić, ali i jer Evroliga ne može da se poredi u odnosu na prošlu sezonu, pošto je mnogo jača – rekao je Tejić.
Zvezda će ove sezone igrati u Grupi A s Real Madridom, Fenerbahčeom, Himkijem, Bajernom iz Minhena i Strazburom. Sezonu u Evroligi crveno-beli će početi 15. oktobra duelom sa Strazburom u Beogradu.
-Dobili smo najtežu grupu ove godine, svaka pobeda će nam prokrčiti put ka Top 16 fazi Evrolige. Takođe, ove sezone jača i Jadranska liga, Cedevita nam je glavni konkurent ove godne, nadam se da će biti sve u redu – rekao je Tejić.
Novi centar Zvezde Stefan Nastić rekao je da ekipa može da ponovi rezultate iz prošle sezone, u kojoj je osvojila domaću Superligu, Kup Radivoja Koraća, Jadransku ligu i igrala u TOP 16 fazi Evrolige.
-Uklapam se se iz dana u dan, igrači mi pomažu, učim. Jedva čekam da počnu utakmice, srećan sam što ću igrati u lepoj atmosferi. Pružamo maksimum na treninzima, kada se sklopi tim i proradi hemija, mislim da možemo da ponovimo dobre rezultate, iako je teška grupa – rekao je Nastić.
Upitan da li očekuje da će biti dostojna zamena Bobanu Marjanoviću, koji je ovog leta otišao u San Antonio, o je rekao da „gleda samo sebe“. „Gledam samo svoju igru, šta ja mogu da uradim. Bobi je super igrač i čovek, ja želim da nađem svoje mesto u timu“, rekao je Nastić.
Novi košarkaš Crvene zvezde Sofoklis Skorcanitis rekao je da se nada da će svoje veliko iskustvo preneti na saigrače.
-Imamo mladu ekipu, tek je početak, ali očekujem dobre rezultate – rekao je grčki interncionalac.
Upitan da prokomentariše rezultat košarkaške reprezentacije Srbije na nedavno završenom Evropskom prvenstvu, on je rekao da ekipa Aleksandra Đorđevića spada među najbolje i da nije zaslužila četvrto mesto.
-Evropsko prvenstvo je teško takmičenje, teško je održati visok nivo igre. Verujem da je Srbija jedan od najboljih timova u Evropi i osvojeno četvrto mesto… Ne znam, nije to zaslužila – rekao je Skorcanitis.
Bek Zvezde Branko Lazić rekao je da očekuje tešku sezonu, pošto je mnogo teže braniti trofeje, nego se boriti za njih.
-Imali smo povrede nekih igrača, videćemo kako će sve izgledati kada počnu takmičenja – rekao je Lazić.
Novi igrač Zvezde Rajan Tompson rekao je da se nada da će moći da pomogne timu.
-Srećan sam što su me saigrači i trener, ali i svi u klubu i navijači dobro prihvatili, to je važno kada ste novi u timu. Treba malo vremena da se uklopim, ali zadovoljan sam kako sam radio na treninzima i pripremnim utakmicama – rekao je Tompson.
Američki košarkaš dodao je da jedva čeka da zaigra u Evroligi, pred punom halom, pošto je čuo kakva je atmosfera na Zvezdinim utakmicama. 

Povezana vest:  EVROLIGA, Jovanović: Bez oscilacija protiv Makabija