Ali Bin Al-Hussein of Jordan

Jodanski princ Ali: FIFA „desetkovana“ skandalom

Jordanski princ Ali bin Al Husein, kandidat za predsednika Međunarodne fudbalske federacje (FIFA) ocenio je danas da je najnoviji skandal – istraga protiv čelnika FIFA Sepa Blatera, desetkovala vođstvo te organizacije.
On je naglasio da su sumnja na kriminalne aktivnosti predsednikia FIFA jos više naglasile potrebu za novim vođstvom koje će biti sposobno da vrati ugled FIFA“.
-Ne možemo da izmenimo prošlost, ali možemo da imamo budućnost u kojoj će se člnaice FIFA fokusirati na fudbal, a ne na brige oko toga šta će biti sledeći skandal ili protiv koga će biti pokrenuta krivicna istraga – rekao je Ali u saopštenju.
Ali, koji je na prošlim izborima za predsednika FIFA bio jedini protivkandidat Blateru, naglasio je da je „FIFA već promenjena, potresena do srži skandalima koji su desetkovali rukovodstvo“.
Švajcarski istražni organi saslušali su u petak Blatera osumnjicenog za kriminalne radnje i proneveru.
Sedmorica visokih zvaničnika FIFA uhapšeno je u maju pod optužbom za korupciju, a Blater je samo četiri dana kasnije, pošto je peti put izabran za predsednika, najavio ostavku.
Ovog meseca pokrenuta je istraga protiv generalnog sekretara FIFA Žeromea Valkea, osumnjičneog da je učestvovao u nelegalnoj prodaji ulaznica za Mundijal 2014. u Brazilu, zbog čega je i razrešen dužnosti u FIFA.

Povezana vest:  Sivić saopštio spisak: Novi početak, ciljevi stari