Arsenal-logo

Arsenal osporio saopštenje FS Švajcarske o povredi Đurua

 

Uprava fudbalskog kluba Arsenal ponovo je danas saopštila da će defanzivac Johan Đuru zbog povrede ramena propustiti ostatak sezone i tako osporila navode Fudbalskog saveza Švajcarske da bi defanzivac mogao da se vrati na teren krajem marta.

Fudbalski savez Švajcarske saopštio je danas da povreda 24-godišnjeg fudbalera nije ozbiljna koliko se prvobitno činilo. Član uprave Arsenala rekao je za Bi-Bi-Si da je ta tvrdnja „netačna“ i da će Đuru u četvrtak otići na pregled kod specijaliste.

Povezana vest:  Guti prešao u Bešiktaš

U klubu očekuju da će švajcarski reprezentativac biti podvrgnut operaciji ramena, zbog čega će propustiti ostatak sezone. Đuru je povredio desno rame u subotu tokom prvog poluvremena utakmice četvrtfinala FA Kupa protiv Mančester junajteda (0:2), kada se sudario sa saigračem Bakarijem Sanjom.

Posle utakmice trener Arsenala Arsen Venger rekao je da je „zbog povrede ramena Đuru završio sezonu“.

Povezana vest:  Borusija preokretom do pobede nad Majncom, gol Subotića

Mediji prenose da je Đuru sinoć obavestio Fudbalski savez Švajcarske da dobro reaguje na lečenje i terapije i da se nada da će biti spreman za utakmicu protiv Bugarske, 26. marta, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

-Povreda ramena Johana Đurua nije toliko ozbiljna koliko se u subotu strahovalo i kako su objavili trener i klub. Odbrambeni igrač Arsenala i reprezentativac Švajcarske je juče obavio lekarske preglede, a nakon toga rekao je da se nada da nije završio sezonu – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Oven potvrdio da odlazi iz Mančester Junajteda

Đuru je ove sezone odigrao 31 utakmicu za Arsenal u svim takmičenjima i postigao jedan gol.