ofk spartak

Spartak pozvao FSS na istragu povodom utakmice sa OFK

Fudbalski klub Spartak iz Subotice pozvao je danas Fudbalski savez Srbije (FSS) i istražne organe da istraže utakmicu tog kluba i OFK Beograda i javno saopšte rezultate. Fudbaleri Spartaka izgubili su u nedelju u Beogradu od OFK sa 2:0, u 11. kolu Super lige Srbije, a „romantičari“ su ostvarili treću pobedu i pobegli sa začelja. 
Spartak je izveo kombinovani tim, sa igračima koji nisu mnogo igrali ove sezone, pa su se u pojedinim medijima pojavile spekulacije da je taj duel namešten. 
-Zbog istine i zbog javnosti, pozivamo FSS i istražne organe da se uključe u istragu oko ove utakmice i da na kraju istrage saopšte njene rezultate. Da se javno kaže ko je kriv i ko je ‘nameštao’. Ali da se i javno kaže ko stoji iza ovih lažnih optužbi i da se ti koji proizvode ovakav scenario kazne i odstrane iz fudbala – navodi se u saopštenju Spartaka.
Spartak je naveo da će u potpunosti sarađivati sa organima koji budu vršili istragu i insistiraće da se njeni rezultati objave. U saopštenju piše da je „ovo nastavak neviđene hajke na klub koja je počela u prošloj sezoni“. 
-Kome smeta Spartak u Super ligi – ostavlja se pitanje u saopštnju. 
-Kada je Partizan ne tako davno protiv Novog Pazara igrao i izgubio bez 11 standardnih prvotimaca niko ni reč nije rekao, a sada je Spartak problem? Znamo da ekipe pred važne utakmice odmaraju najjači sastav. Da li naš sastav treba da sastavljaju novinari i navijači ili naš trener – piše u saopštenju.
U saopštenju se navodi da su za Spartak protiv OFK Beograda igrali igrači koji su bili najspremniji za meč, „koje klub želi da stvara i koji jednom moraju da dobiju šansu“.  Spartak će u sledećem kolu igrati protiv vodeće, do sada neporažene Crvene zvezde.
-U interesu Spartaka je da protiv najačih klubova nastupi najjači sastav jer igrači tada mogu da bljesnu što može da prouzrokuje njihov transfer. Svedoci smo da su Mirić, Despotović, Kovačević, Mijić i Plavšić i drugi pronašli nove klubove nakon odličnih partija pruženih protiv Zvezde i Partizana – piše u saopštenju.
-Da je Spartak pobedio OFK Beograd tada bi se digla prašina da je OFK pustio Spartak da bi Spartak pustio Crvenu zvezdu i tako u nedogled. Spartaku se oduzima osnovno sportsko pravo, a to je pravo na pobedu. I na poraz, naravno. Pa zar je naša liga takva da se može pobediti ili izgubiti samo kada se to ‘odobri ili naredi’. Mi znamo da nije. Jer smo u poštenoj borbi za pobedu poraženi u Beogradu – navodi se u saopštenju. 

Povezana vest:  Valdes se uspešno oporavlja od povrede

PHOTO: ATAImages