tole karadzic 5

Karadžić: Želimo da unapredimo saradnju sa Kinom

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da Srbija dosadašnju saradnju sa Narodnom Republikom Kinom želi još više da unapredi. Karadžić je danas s najbližim saradnicima, potpredsednicima FSS Ivanom Ćurkovićem i Slavišom Kokezom, ugostio kineskog ambasadora u Beogradu, Li Mančanga.
-Imali smo izuzetnu čast da nas je posetio ambasador NR Kine, koji je tražio prijem. Imali smo sjajan razgovor, koji u naredmom periodu treba da proširimo. Poznato je da mnogo naših igrača i trenera rade u Kini, želimo da dosadašnju saradnju još više unapredimo. Razgovarali smo i o tome da li gospodin Li može da ugovori prijateljsku utakmicu u novembru sa Kinom, sa kojom se Srbija još nije sastala otkako je postala samostalna država – rekao je Karadžić za sajt nacionalnog saveza.
Prvi čovek srpskog fudbala pozvao je kineskog ambasadora da uskoro s najbližim saradnicima poseti Sportski centar FSS u Staroj Pazovi i upozna se sa kapacitetima trenažnog kampa svih naših državnih selekcija.
-Uputili smo poziv gospodinu Liju da sa predstavnicima kineskih kompanija poseti naš centar u Staroj Pazovi i da uspostavimo tešnju saradnju sa poslovnim ljudima iz Kine, koji posluju u našoj zemlji. Ovog puta nismo mogli konkretnije da razgovaramo o budućim vidovima saradnje, ali smo se složili da intenziviramo susrete i saradnju, kako bi bila sveobuhvatnija – zaključio je Karadžić.
Ambasador Li Mančang takođe je izrazio zadovoljstvo što je sa čelnicima FSS razgovarao o unapređenju saradnje. 
-Srbija je naša prijateljska zemlja i svetska supersila u sportu. Kina ima više od milijardu stanovnika, ali smo mnogo slabiji u fudbalu od Srbije. Zato sam zamolio predsednika Karadžića da pričamo o unapređenju saradnje na tom polju. Razgovarali smo i o tome kako Srbija može da pomogne Kini u razvoju fudbala – rekao je Li Mančang posle polučasovnog razgovora u prostorijama FSS.
-Došli smo do zajedničkog stava kako možemo da uspostavimo saradnju u oblasti fudbala između dve zemlje. Na meni je sada da realizijem naš dogovor – poručio je kineski ambasador u Beogradu.
Li Mančang je podsetio da je Srbija u njegovu zemlju već uputila mnogo igrača i trenera, koji su podigli nivo i razvoj kineskog fudbala, izrazivši zahvalnost na dosadašnjoj saradnji.

Povezana vest:  Trener Evrope: Zvezda pokazala superiornost u drugom delu, razlika očigledna