zivkovic par ausburg

LIGA EVROPE

Partizan osvojio sva tri boda u Augsburgu

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras u gostima Augsburg sa 3:1 u drugom kolu Lige Evropa i tako izbili na prvo mesto tabele Grupe L kao jedini tim sa dve pobede iz dva kola.Dvostruki strelac za Partizan bio je Andrija Živković, u 31. i 62. minutu, a treći pogodak je autogol Đi Dong-Vona. Gol za Augsburg postigao je Raul Bobadilja u 57. minutu. Partizan je od 64. minuta igrao sa desetoricom, jer je Aleksandar Subić dobio drugi žuti karton.
U drugoj utakmici Grupe L, Alkmar je na svom terenu pobedio Atletik Bilbao 2:1 i došao do svoje prve pobede. Španski tim je u prvom kolu pobedio 3:1. Partizan 22. oktobra dočekuje Atletik Bilbao, a Alkmar Augsburg.
Partizanu je ovo bila prva pobeda u Nemačkoj u takmičarskim utakmicama i prva pobeda u gostima u Ligi Evropa ikad.
Šampion Srbije poveo je kada je Stefan Babović na sredini terena poslao dug pas unapred, a Živković je prihvatio loptu, prevario dvojicu čuvara, ušao u šesnaesterac i sa same ivice prebacio loptu na levu nogu i sjajno savladao Marvina Hica. Partizan je u prvom poluvremenu ostao bez Abubakara Oumarua, koji je morao da izađe zbog povrede.
Augsburg je krajem prvog i početkom drugog poluvremena imao seriju šansi, ali je golman Živko Živković u dva navrata spasao „siguran“ gol, a Bobadilja je šutirao preko gola. Partizan je poveo sa 2:0 posle kornera koji je izveo Živković, a Đi se nije snašao i greškom je smestio loptu u mrežu za još veće vođstvo crno-belih.
Augsburg je smanjio kada je Bobadilja primio loptu pri vrhu šesnaesterca, spustio je na levu stranu do Halila Antiltopa, koji je navukao dvojicu čuvara na sebe, a onda je vratio Bobadilji, koji je sigurno savladao Živkovića.
Kratko je trajala nada domaćih jer je pet minuta kasnije Marko Jevtović pokupio slobodnu loptu, centrirao na drugu stranu do Živkovića, a on je iz šesnaesterca snažno udario, da bi lopta u letu zakačila jednog odbrambenog igrača, promenila pravac i završila u mreži. To je bio treći gol na utakmici u razmaku od devet minuta.
Samo dva minuta kasnije, Partizan je ostao sa 10 igrača jer je Subić napravio grub faul bez potrebe i dobio drugi žuti karton. Domaći tim je posle toga preuzeo inicijativu i napadao, a gosti su se uspešno branili i odbranili.

Povezana vest:  Novi Pazar u Superligi Srbije, sezona kreće 1. avgusta

GUENTER SCHIFFMANN/AFP/Getty Images