srbia albanija logo

Tahir: Policija Albanije preduzela sve mere da obezbedi normalan tok utakmice

Ministar unutrašnjih poslova Albanije Sajmir Tahir ocenio je danas da su bezbednosne strukture te zemlje preduzele sve mere kako bi se obezbedili uslovi za normalan tok fudbalske utakmice između Albanije i Srbije, dodavši da je u tu svrhu angažovano 2.300 pripadnika snaga reda.
Kako javljaju prištinski mediji, Tahir je na konferenciji za novinare ocenio da su naredna 24 časa značajna proba ne samo za fudbalsku reprezentaciju Albanije, već za svakog građanina koji je manje ili više zainteresovan za fudbal.Ministar je dao garancije da je policija Albanije preduzela sve mere „kako bi sutrašnja utakmica bila praznik, daleko od bilo kakvog incidenta“.
Tahir je dodao da je granična policija preduzela mere kontrole svih koji ulaze u Albaniju da bi gledali utakmicu.
-Strukture borbe protiv kriminala na celoj teritoriji zemlje biće angažovane da nadgledaju i proveravaju svaku informaciju koja može da dovede u pitanje regularnost utakmice. Agenti u civilu će biti u svim prostorima gde će biti okupljanja građana i navijača, na putnim pravcima ali i unutar stadiona – kazao je Tahiri.
Prema njegovim rečima, policija će nadgledati sve putne pravce na celoj teritoriji Albanije a posebno prema Elbasanu i stadionu „Elbasan arena“, na kome će biti odigran meč u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Povezana vest:  Murinjo: Neću zameniti Fergusona u Junajtedu