lopta u mrezi

Meksiko na Kupu Konfederacija pobedom nad SAD

Fudbalska reprezentacija Meksika plasirala se na Kup konfederacija 2017. godine u Rusiji, pošto je jutros posle produžetaka pobedila SAD sa 3:2 i osvojila Kup konfederacija Severne i Centralne Amerike i Kariba (CONCACAF).

Pred 93.723 gledalaca na stadionu Rouz Bol u Pasadeni, u Kaliforniji, Meksiko je poveo u 10. minutu golom Havijera Ernandesa, a pet minuta kasnije izjednačio je Džef Kameron. Regularni deo utakmice završen je tim rezultatom, pa je meč rešen u produžecima.

Povezana vest:  Fiorentina u znak protesta ne komunicira sa medijima

Novo vođstvo Meksiku doneo je Oribe Peralta u 98. minutu, a izjednačio je Bobi Vud u 108. minutu. Pobedu južnoameričkoj selekciji doneo je Pol Agilar u 118. minutu.

Meksiko je tako pobedio SAD prvi put od finala Gold kupa 2011. godine, kada je bilo 4:2. Posle tog poraza selekciju SAD napustio je selektor Bob Bredli, a zamenio ga je legendarni nemački fudbaler Jirgen Klinsman.

Povezana vest:  Smiljanić srećan zbog povratka u Partizan: Sada sam pametniji i ozbiljniji

Reprezentaciju Meksika predvodi privremeni trener Rikardo Fereti umesto Migela Erere koji je otpušten u julu zbog sukoba sa novinarom, posle osvajanja Gold kupa.

Neuspeh je doživela i selekcija SAD do 23 godine, koja je izgubila od Hondurasa sa 0:2 i ugrozila šanse da se plasira na Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Žaneiru.

Povezana vest:  Verder nastavio seriju loših rezultata

Honduras se plasirao na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.