Euro 2016 Logo

Slovačka izborila direktan plasman na EP

Fudbalska reprezentacija Slovačke izborila je večeras direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, pošto je u utakmici poslednjeg, 10. kola Grupe C kvalifikacija pobedila Luksemburg sa 4:2. Prvo mesto u Grupi C sa 27 bodova zauzela je Španija, koja je na gostovanju u poslednjem kolu sa 1:0 savladala Ukrajinu, koja će svoje mesto na kontinentalnom šampionatu pokušati da izbori kroz baraž.
Belorusija u utakmici Grupe C bez rezultatskog značaja u Minsku odigrala nerešeno 0:0 sa Makedonijom.
Golove za Slovačku na gostovanju u Luksemburgu postigli su Marek Hamšik u 24. i 91. minutu, Adam Nemec u 29. i Robert Mak u 30. minutu. Prva tri gola Slovačka je postigla posle dodavanja Vladimira Vajsa.
Luksemburg je u drugom poluvremenu uspeo da ublaži poraz golovima Marija Mutša u 61. i Larsa Gersona u 65. minutu iz jedanaesterca.
Slovačka na kraju kvalfikacija ima 22 boda, tri više od Ukrajine, koja je na utkamici u Kijevu poražena od Španije golom Marija Gaspara u 22. minutu. Arbitri na ovom meču su bile srpske sudije predvođene Miloradom Mažićem.
Fudbalska reprezentacija Slovenije je osigurala mesto u baražu za naredni šampionat Evrope pobedom nad San Marinom od 2:0 u utakmici 10. kola Grupe E. Direktan plasman na kontinentalni šampionat iz Grupe E ranije su osigurali Engleska i Švajcarska.
Engleska je sa 3:0 pobedila Litvaniju i tako zadržala maksimalan učinak u kvalifikacijama, dok je Švajcarska trijumfovala protiv Estonije sa 1:0.
Engleska ima 30 bodova, Švajcarska se nalazi na drugom mestu sa 21, dok je Slovenija treća sa 16.

Povezana vest:  Mihajlović: Možemo da slavimo na Olimpiku