superliga srbije

Drulovićev debi protiv Javora, Zvezda juri „desetku“

Fudbaleri Partizana, sa novim trenerom Ljubinkom Drulovićem, pokušaće protiv Javora u 14. kolu Superlige da prekinu loš niz od tri utakmice bez pobede na svom terenu.
Ceh lošim rezultatima na domaćoj sceni platio je trener Zoran Milinković, pa su crno-beli dolaskom Drulovića, bivšeg šampiona Evrope sa omladincima Srbije, napravili rokadu na klupi uoči meča sa jednim od najprijatnijih iznenađenja ove sezone.
Drulović će se odmah suočiti sa dodatnim problemom jer su ključni igrači poput Živkovića i Umarua povređeni i neizvesni su za utakmicu u Humskoj.
Sa druge strane, najveći rival Crvena zvezda ređa pobede u nizu i u slučaju da pobedi Rad u gostima biće to 10 trijumf zaredom.
Utakmica dva tima igraće se na Banjici, prvi put od 2010. godine, pošto „građevinari“ nisu imali potrebnu infrastrukturu za duel visokog rizika.
Ekipa Miodraga Božovića odmornija čeka meč jer je u sredu u vanrednom kolu odložena utakmica sa Vojvodinom. Kada se tome doda reprezentativna pauza, crveno-beli nisu igrali još od 3. oktobra i pobede u Subotici (3:2), pa je pitanje da li će to biti prednost.
Od ostalih mečeva izdvaja se duel u Novom Pazaru, gde domaći tim dočekuje Čukarički, kao i Vojvodina – Radnički Niš.
Raspred utakmica 14. kola, subota: Rad – Crvena zvezda (13 sati), Vojvodina – Radnički Niš (15). Nedelja: Borac – OFK Beograd (15), Metalac – Mladost (15), Novi Pazar – Čukarički (15), Spartak – Voždovac (15), Jagodina – Radnik (19) i Partizan – Javor (19).
Tabela: Crvena zvezda 32 boda, Borac 24, Javor 22, Partizan 21, Vojvodina 20, Radnički 19, Čukarički 18, Novi Pazar 18, Voždovac 14, Mladost 14, Metalac 14, Rad 13, OFK Beograd 12, Radnik 10, Jagodina 9, Spartak (-4) 7.

Povezana vest:  Inijesta pauzira zbog povrede