uefa champions league

LIGA ŠAMPIONA

Arsenal srušio Bajern, Barselona nadigrala BATE 

Fudbaleri Arsenala, Barselone, Olimpijakosa, Porta, Valensije i Zenita postigli su važne pobede u večerašnjim utakmicama 3. kola Lige šampiona. Arsenal je u Londonu slavio protiv Bajerna sa 2:0 i napravio značajan korak ka plasmanu u nokaut fazu nakon dva poraza u grupi F.
Tim Arsena Vengera bio je prinuđen da ide na sve ili ništa, a trud mu se isplatio u završnici susreta na Emiratima, gde su mrežu Nojera zatresli Žiru i Ozil, nakon što Bavarci nisu pokazali ništa posebno.
Pred početak utakmice navijači Bajerna istakli su poruku „64 funte za kartu, ali bez navijača fudbal ne vredi ni peni“, protestujući zbog skupih ulaznica u Londonu.
Branilac trofeja Barselona u gostima je rutinski pobedila BATE Borisov istim rezultatom (2:0) golovima hrvatskog reprezentativca Rakitića, a u sastavu prvaka Belorusije ceo meč odigrali su Nemanja Milunović i Filip Mladenović.
Olimpijakos je u Zagrebu šokirao domaće navijače i zabeležio minimalnu pobedu u kojoj je učestvovao i srpski internacionalac Luka Milivojević (1:0), dok je Porto bez većih problema savladao Makabi iz Tel Aviva srpskog trenera Slaviše Jokanovića (2:0), u kojem je mrežu čuvao najbolji mladi golman sveta Predrag Rajković, a Nikola Mitrović igrao do 56. minuta.
Valensija je kod kuće uz mnogo sreće pobedila belgijski Gent (2:1), u čijem je timu tragičar bio srpski defanzivac Stefan Mitrović postigavši autogol kojim je odlučen meč, dok je Zenit sigurno slavio protiv Olimpika iz Liona (3:1) i učvrstio vođstvo u H grupi s maksimalnim učinkom.
Dinamo Kijev i Čelsi odigrali su razočaravajući remi bez golova (0:0), kod domaćina Radosav Petrović je presedeo na klupi, a u timu „plavaca“ Nemanja Matić odigrao svih 90 minuta, dok je najuzbudljiviji meč viđen u Leverkuzenu, gde su domaći Bajer i Roma podelili bodove posle prave goleade (4:4).
Rimljani su nakon dvadesetak minuta gubili sa 2:0, ali su u nastavku fantastičnim preokretom nokautirali domaćina i poveli sa 4:2, međutim, u završnici su neoprezno ispustili pobedu koju su imali „u džepu“ i ostali na začelju E grupe.
Rezultati:
E grupa:
BATE Borisov – Barselona 0:2 (Rakitić 48, 64)
Bajer Leverkuzen – Roma 4:4 (Čičarito 4. penal, 19, Kantl 84, Mehmedi 86 – De Rosi 29, 38, Pjanić 54, Falke 73)
Tabela: Barselona 7 bodova, Bajer Leverkuzen 4, BATE 3, Roma 2.
F grupa:
Arsenal – Bajern Minhen 2:0 (Žiru 77, Ozil 90+4)
Dinamo Zagreb – Olimpijakos 0:1 (Braun 79)
Tabela: Bajern 6, Olimpijakos 6, Arsenal 3, Dinamo Zagreb 3.
G grupa:
Porto – Makabi Tel Aviv 2:0 (Abubakar 37, Brahimi 41)
Dinamo Kijev – Čelsi 0:0
Tabela: Porto 7, Dinamo Kijev 5, Čelsi 4, Makabi 0.
H grupa:
Zenit – Olimpik Lion 3:1 (Dzjuba 3, Hulk 56, Dani 83 – Lakazet 49)
Valensija – Gent 2:1 (Feguli 15, Mitrović 72. autogol – Foket 40)
Tabela: Zenit 9, Valensija 6, Gent 1, Olimpik Lion 1.
Sutra se sastaju Malme – Šahtjor Donjeck, Pari sen Žermen – Real Madrid (A grupa), CSKA Moskva – Mančester Junajted, Volfsburg – PSV Ajndhoven (B), Atletiko Madrid – Astana, Galatasaraj – Benfika (C), Juventus – Borusija Menhengladbah i Mančester Siti – Sevilja (D).

Povezana vest:  PRIPREME ZVEZDE U ANTALIJI, Adžić: Napravili smo dobru ekipu