partizan atletiko

Partizan izgubio od Bilbaa, bez prave šanse

Fudbaleri Partizana pretrpeli su prvi poraz u Ligi Evropa ove sezone, pošto su večeras u Beogradu poraženi od Atletika iz Bilbaa sa 2:0.Golove za baskijski tim postigli su Raul Garsija u 32. minutu i Benjat u 85. iz slobodnog udarca.

Atletik i Partizan dele prvo mesto sa po šest bodova. Augsburg je večeras pobedio Alkmar u gostima, tako da te dve ekipe sada imaju po tri boda.

Partizan za dve nedelje gostuje u Bilbau.

Atletik je, pred oko 20.000 navijača u Humskoj, kontrolisao igru i bio mnogo opasniji rival u prvih 45 minuta, što ilustruje i podatak da su gosti pet puta šutirali u okvir gola, a crno-beli nijednom. Takođe, da na golu Partizana nije bilo raspoloženog Živka Živkovića Atletik je već na poluvremenu mogao da ima ubedljivu prednost.

Povezana vest:  Amauri nagovestio prelazak u Palermo

Gosti iz Španije su prvi put zapretili preko Markela Susaete u osmom minutu. On se dobro ubacio u šesnaesterac Partizana po levoj strani, ali je njegov šut zaustavio Živko Živković.

Desetak minuta kasnije ponovo je golman Partizana spasio domaću ekipu kada je posle kornera sa desne strane glavom šutirao Šabijer Ečeita.

Dominaciju na terenu Atletik je materijalizovao u 32. minutu, a strelac je bio Garsija. Benjat Ečabarija je na desnoj strani uposlio Oskara de Markosa, a on je loptu ubacio u kazneni prostor Partizana gde se najbolje snašao Grasija koji je glavom savladao Živkovića.

Atletik je u nekoliko minuta posle vodećeg gola mogao i da duplira prednost, ali je, prvo, Živković odbranio udarac Artica Adurisa sa 18 metara, da bi potom Injaki Vilijams iz izgledne pozicije šutirao pored gola.

Povezana vest:  Lids izbacio Mančester junajted iz FA kupa

Partizan u prvom poluvremenu nije nijedom opasnije zapretio gostima, čekali su crno-beli svoju šansu iz kontranapada, ali je nisu dočekali. Prvi udarac ka golu Atletik Bilbaa Partizan je uputio tek u 42. minutu kada je sa ivice šesnaesterca udarac oprobao Andrija Živković, ali je lopta otišla preko gola.

Za razliku od prvog, u drugom poluvremenu je bilo manje uzbuđenja na terenu.

Prvo je zapretio Partizan, pošto je slobodan udarac sa oko 30 metara solidno izveo Fabrisio u 55. minutu, ali je lopta završila pored gola. Samo dva minuta kasnije golman Partizana je ponovo bio u glavnoj ulozi, pošto je sjajno zaustavio dobar šut Ečebarije sa oko 20 metara.

Povezana vest:  Juventus demantovao da pregovora sa Hidinkom

U 70. minutu slobodan udarac za Atletik izveo Ečebarija, Živković je uz malo problema uspeo da zaustavi i taj udarac, da bi deset minuta pre kraja utakmice pokušao i Vilijams, ali se rezultat nije promenio.

Nikola Leković je u 85. minutu napravio prekršaj na dvadesetak metara od gola, slobodan udarac je ponovo izveo Ečebarija i ovog puta je bio precizan za konačnih 0:2.

Partizan je u drugih 45 minuta bio za nijansu ofanzivniji, ali, kao i u prvom poluvremenu, nije imao pravih rešenja u završnici napada, pa su crno-beli meč završili bez ijedne prave prike i bez ijednog udarca u okvir gola.

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES